Patologia

Pathology
2008
6,6 35 tys. ocen
6,6 10 1 34997
6,2 6 krytyków
Patologia
powrót do forum filmu Patologia

1/10

ocenił(a) film na 1

Film nudny, niesmaczny, nieetyczny, obrzydliwy!Totalna porażka!Nie polecam...

lu87

chyba tak jak Twoje życie.......film rewelacyjny.

ocenił(a) film na 6
iwona1510005

2 opinie totalnie przeciwstawne i obiema sobie można tyłek podetrzeć

Milosh2

twoją również

ocenił(a) film na 1
iwona1510005

w takim razie cieszę się, że moje życie jest takie nudne bo nie chciałabym żyć między psycholami, którzy nie posiadają żadnych wartości moralnych i podniecają się bezczeszczeniem zwłok. Jeżeli dla Ciebie ten film jest rewelacyjny to zaczynam się martwić o Twój umysł i rozpoznawanie nieprawidłowości..

ocenił(a) film na 7
lu87

Iwonie chodziło chyba bardziej o film, wartką akcję, nieprzewidywalność itp, a nie wyrażanie sympatii dla bohaterów filmu. To dwie różne rzeczy.

ocenił(a) film na 1
huta42

akcja może i wartka, ale film bardzo przewidywalny. Totalne nieporozumienie.

lu87

w takim razie skoro Tobie podobał się WIĘZIEŃ NIENAWIŚCI to chyba też powinniśmy się martwić o Twój umysł. oczywiście, że to co robią jest odrażające ale chodziło mi o to co napisała huta42

ocenił(a) film na 1
iwona1510005

Ale mnie rozbawiłaś:D Obejrzałam w swoim życiu bardzo wiele naprawdę dobrych produkcji każdego gatunku. Gdybym miała w każdym z tych filmów pałać sympatią do bohaterów to chyba moja lista kinomana byłaby uboga i nie mogłabym się tutaj wypowiadać. ''Więzień nienawiści'' a ''pathology'' a to dopiero porównanie:D Radzę zobaczyć oba filmy jeszcze raz a dopiero później oceniać. W każdej produkcji szukam sensu, dobrego smaku, przemyślanych posunięć no i oczywiście dobrej gry aktorskiej. ''Pathology'' to dla mnie amatorstwo. Wszystko jest tutaj spłycone, jedyne co można zobaczyć to zabawa ze zwłokami co jest nudne jak flaki z olejem, odrażające. Przykro mi, ale nie widziałam żadnego sensu w tej rzekomej rewelacji. Chyba ktoś tutaj naprawdę nie wie co zasługuje na taką ocenę. Jak dla mnie jest to jeden z najgorszych filmów jakie ostatnio widziałam, jedyne co tam mogło budzić jakiekolwiek odczucia to grzebanie w zwłokach na co wciąż wywierany był nacisk żeby szokować. Lecz zamiast szokować obrzydzało i nudziło. Jeżeli chcieli stworzyć film na podstawie tego motywu to oczywiście mogli, ale z sensem a tutaj go brak więc pozostaje tylko niesmak i zażenowanie. Naprawdę nie wiem czy rzucanie organami wystarczy żeby stworzyć dobre kino. A dialogi mogli sobie odpuścić, fanom ludzkich zwłok wystarczyłoby kilka tych powtarzanych niesmacznych scen bo i tak film był jednym wielkim nieporozumieniem a sensu wciąż brak.

lu87

a odrażające nie jest rozwalanie łba o krawężnik (więzień nienawiści)?

ocenił(a) film na 1
iwona1510005

Proponuję abyś przeczytała mój post ze zrozumieniem..Twoje pytanie jest zbędne, odpowiedziałam na nie powyżej i nie będę się powtarzać.

lu87

like thisss

użytkownik usunięty
lu87

Nudnawy - można się zgodzic choc było kilka przyspieszeń
Niesmaczny - to prawda , ale taka jest praca Patologa , taka jest praca lekarza że zmuszany jest do niesmacznych "chwil " , ja powiedziałbym pełny realizm .
Obrzydliwy - To prawda , ale to nie jest wina operatora ani reżysera że ludzkie ciało bywa obrzydliwe
Porażką nie jest , genialny klimat , świetna rola Michaela Westona zagrał psychola z polotem . I to napięcie pomiędzy Juliette i Tedem , aż w powietrzu iskrzyło . Mało zabrakło do 10/10 , daje zasłużone 8/10 za pomysł , realizm i klimat .
Z tą jedynką to przesadziłaś , jesteś może bardziej wrażliwa i odbierasz dosadnie ale film był na pewno lepszy od setek krwawych głupawych horrorów klasy C czy nawet D . Albo "dzieł" typu "Gulczas a jak myślisz " .

lu87

filmy nie są po to, by być etycznymi.

lu87

zgadzam się, szkoda czasu. mogło być dobrze, ale wiele scen było totalnie z d... co przekreśliło ten film w kategorii thriller

ocenił(a) film na 8
imme3

No co ty, fajnie było się popatrzeć jak robią ze zwłok ulicę sezamkową :) Mi się ten film bardzo podobał - fakt, fabuła zbyt głęboka nie była, ale za to przyjemnie się to oglądało i zakończenie było na prawdę fajne! Niezły ubaw miałem jak wszyscy wylecieli w powietrze - jakie to ironiczne - bawili się zwłokami a sami padli ofiarą śmierci i to jeszcze w tak żałosny sposób że się palili jak pieczeń xD Dałem 8/10 ;)

ocenił(a) film na 3
aethersis

Opis w skrócie: nudny, przewidywalny, skrajnie niesmaczny. Lubię filmy z niekonwencjonalną fabułą, ale ciężko znaleźć w tym filmie coś pozytywnego. Gra aktorska woła o pomstę do nieba. Już w polskich serialach aktorzy mają więcej finezji. Dialogi również na słabym poziomie. A zakończenie utwierdziło mnie w mojej ocenie.
Dziękuję za uwagę.

ocenił(a) film na 2
lu87

Zgadzam się z opinią, film nudny nie warty obejrzenia, strata czasu, pomysł może niezły ale wykonanie tragiczne, ktoś komu podoba się ten słaby film ma wypaczony gust. 2/10