Nudny, jedynie niektóre sceny mi się podobały, sekcje zwłok, jak Jake zabił 3 dziewczyny, ogólnie takie właśnie momenty w filmie, ale tak to film jest bez sensu :/
"Patologią" to są niektórzy z was oceniając ten film wysoko, a innym podobnym (lepszym) dajecie niskie oceny, zastanówcie się :|
2,5/10
Fan piły, wzgorza mają oczy, taksanskiej masakry... Logiczne ,że sie nie wyzna na tym filmie. Dla twojej wiedzy to nie miał być horror gdzie krew leje sie hektolitrami, a człowiek biega z siekierą aby tylko kogoś wyrznać.
To jest thriller nie horror.
@krytyk-filmowy - fajny nick, ale niestety jak krytyk to z Ciebie nie jest, prędzej krytyczy stan psychiczny.
Film nudny. Wątek z "przegiętymi" sekcjami zwłok suchy jak chleb Wasa...ostatnia minuta filmu ujdzie, ale cała reszta to nic wielkiego.
Przeciętny...nawet bardzo. 4/10
A ja sie nie zgodze.. przeciętny ? Jeszcze nigdy nie widziałem filmu o takiej tematyce. "Patologia" pokazuje jak może wyglondać praca patologa, wyobraź siebie w takiej roli, czy wytrzymałbyś psychicznie? Ale po pokrojeniu kilku ludzi człowiek sie zmienia i jest już to dla niego nic nie zwykłego, praca. Tak samo z drugim motywem, zabijanie. Pierwsza ofiara wydaje sie katastrofą, a każda następna przychodzi łatwiej, w końcu nie sprawia żadnej trudności moralnej.
Fabuła filmu jest dla mnie doskonała, Ci ludzie już tak bardzo zdemoralizowani wymyślili sobie tą gre, i wciągają w nią Teda. Tragiczne skutki, świetne zakończenie.
Do tego świetne zdjęcia tworzące ponury klimat, muzyka też na wysokim poziomie, a sama gra aktorska to już majstersztyk. Polecam wielbicielom mocnych thrillerów.