PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=589034}

Percy Jackson: Morze potworów

Percy Jackson: Sea of Monsters
2013
6,3 58 tys. ocen
6,3 10 1 58402
4,2 17 krytyków
Percy Jackson: Morze potworów
powrót do forum filmu Percy Jackson: Morze potworów

Jestem świeżo po seansie. Dubbing (mimo iż został lekko zmieniony) wciąż podczas oglądania filmu mnie wkurzał.
Tak samo z efektami 3D - nie zaskakiwały jakoś szczególnie, a postać Tysona była niewypałem przez jego
sztuczność (przynajmniej ja odczułam takie wrażenie, nie wiem ... może to przez dubbing?). Ohh i jeszcze Clarisse ...
koszmar.

Mogłabym wymieniać w nieskończoność wady filmu, ale czy to miałoby sens? Zresztą chciałabym uniknąć
niepotrzebnego spoilerowania.

Spójrzmy z innej strony ...

Sceneria jest jak najbardziej barwna i ciekawa (ogromny plus za strych!).
W filmie jest sporo akcji powiązanych z ciekawymi wątkami, także miło i przyjemnie mi się go oglądało. Niektóre
momenty wydobyły na mojej twarzy uśmiech.
Ta część jest zdecydowanie lepsza od poprzedniej. Wątek z Thalią interesujący.
Ponadto zabawny Pan D, jak i reszta bohaterów nie pozwoliła bym wyszła z kina znudzona czy z poczuciem
zmarnowanego czasu i pieniędzy. Wręcz odwrotnie (pomimo lekkiego uczucia niedosytu związanego z
zakończeniem). Mam jedynie nadzieję, że kolejna część będzie jeszcze lepsza, albo że będzie chociaż możliwość
oglądnięcia jej z napisami czy lektorem.

Fajnie by było, gdybyście zaakceptowali moją opinię na temat tego filmu, zwracam się głównie do osób, które
nieustannie porównują film z książką.
Niepotrzebnie większość dyskusji przeradza się w kłótnie, a w szczególności osoby, które nie umieją uszanować
odmiennego zdania (próbując innym na siłę narzucić własne) stąpają po cienkim lodzie.

Film i książka to dwie całkiem różne światy. Nie starajcie się oceniać filmów przez pryzmat książki, bo to na pewno w
niczym nie pomoże:)

ocenił(a) film na 3
Enchatrix

Na film sie nie wybieram, ale mam pytanie. Czy przed seansem "Morza potworów" puszczono jakikolwiek zwiastun filmu aktorskiego z polskim dubbingiem? Wiem, że Cinema City w przeciwieństwie do Multikina promuje tego typu filmy. Do tej pory reklamowano jedynie "Morze potworów" oraz "Thor: Mroczny świat" dlatego ciekawi mnie czy w tym roku szarpną się na coś jeszcze.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Replo

Jedynie "Thor: Mroczny świat" .

ocenił(a) film na 3
Enchatrix

Tak przypuszczałem. Dzieki za odpowiedź.

Replo

Nie ma za co, cieszę się że mogłam pomóc;)

Enchatrix

Chcę się wybrać, mimo wszystko.
Dubbing, wg mnie, niestety prawie zawsze niszczy film.
A po Twojej pozytywnej opinii jestem jeszcze bardziej zachęcona :)
Mam pytanie. Czy Jake Abel (Luke) ma większą rolę niż w 1 części?
Pozdrawiam ;)

Nadixa

Tak, zdecydowanie Jake pojawiał się na ekranie częściej niż w "Złodzieju Pioruna" :)

ocenił(a) film na 7
Enchatrix

Również uważam, że ta część była lepsza niż "Złodziej Pioruna" i nie spodziewałam się nawet, że tak bardzo mi się spodoba. Oczywiście wiele różniło się od książki, ale ogólnie film wywarł na mnie równie pozytywne wrażenie jak i na Tobie :)

ocenił(a) film na 7
oli333

Całkowicie się zgadzam. Film o wiele lepszy od 1 części. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona :)

Enchatrix

hmm, dzięki ;)
lubię tego aktora, tylko dostaje strasznie dużo ról tych "złych" osób, przez co trudno go trochę ocenić :)