PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

Cienizna!

użytkownik usunięty

"Stodwudzistapiąta" wersja "Piątek 13-go" poraża brakiem nowej koncepcji filmu. Jak długo można znosić podobny schemat: wszyscy giną, a jedna dziewczyna wygrywa walkę z Jasonem? Tu wygrywają obydwoje. Ale twórcy zostawiają sobie furtkę i Jason na końcu wyskakuje z wody jak królik z kapelusza. Będzie więc kolejna część. Ja mogę mieć tylko apel do twórców kolejnego filmu: przestańcie uważać nas za debili i zróbcie porządny horror. Na tym co teraz robicie po prostu zasypiam.

ocenił(a) film na 10

"przestańcie uważać nas za debili i zróbcie porządny horror"
mnie za debila nikt nie uważa a ten horror jest porządny.
co ci się w nim nie podoba???

użytkownik usunięty
TheDayTheEarthStoodStill

Kolego! Nie ekscytuj się, bo to uwagi nie do Ciebie. Czy widziałeś wszystkie części? To już jest po prostu nudne, ale dla mnie! Przecież Tobie może się podobać i jest to ok. Obejrzałem, bo lubię horrory i liczyłem na coś nowego w serii, która istnieje od prawie trzydziestu lat. No, ale może mam zbyt wygórowane oczekiwania. Pozdrawiam!

na co nowego liczyles? że Jason zacznie spiewac i tanczyc? albo że dadzą mu nadprzyrodzone moce? albo może żeby to on był ofiarą? w piątkach 13-go fajne jest to ze zawsze mamy podobny schemat.

Zastanow sie nastepnym razem zanim walniesz baławański text.

;)

ocenił(a) film na 10

Tak widziałem wszystkie części......

TheDayTheEarthStoodStill

Ja też widziałam wszystkie części(poza tą) i myślę że wkońcu ktoś mógłby go pokonac!!! mimo wszystko i tak wybieram się na niego do kina po 1 bo bardzo lubię horrory a po 2 bo gra w nim Jared Padalecki...

"że dadzą mu nadprzyrodzone moce?"
Przecież już je ma. Oprócz tego, że jest nieśmiertelny, to w "Jason X" zrobili z niego jakiegoś kosmitę. Wolę jednak, jak biega gdzieś po lesie i wycina obozowiczów. Zobaczę, jak to wypadnie w nowej części :)
A po "Piątkach 13-go" ciężko spodziewać się innowacji, które wypadłyby co najmniej poprawnie. Ale kto wie, co jeszcze wymyślą.

ocenił(a) film na 4
NickError

4/10

Chciałem dać mu piątkę, na siłę szukałem czegoś dobrego - ale nie
znalazłem. "Porażająco-ogłupiający" - taki jest ten film. Gdyby nie
kilka śmiesznych tekstów, dostałby 3... Buuu!

LA4

"Przecież już je ma."

To była ironia:P chodziło mi np. o czary czy inne badziewie:)
A tak btw - to Jason nie biega, pozdro

Jewelz

I tak zawsze dogania wysportowanych nastolatków ;p

NickError

z tego wniosek że Jason szybciej idzie niż oni biegają :P

Jewelz

Jak Chuck Norris

ocenił(a) film na 8
NickError

ja juz wole jak jest powtarzany ten schemat bo i tak kazda czesc musi sie czyms roznic.Gorzej jak robia z niego COS czym nie jest.Dlatego Jasona X proponuje omijac z daleka.

Isabelle27

'Jak Chuck Norris'

DOKLADNIE