Film w miarę... Lepszy od pierwowzoru moim zdaniem. Jednak pomimo tego nie zachwyca.
Jason biega i skacze jak szympans po dragach. Nowy Krugger - tak, nowa teksańska masakra - tym bardziej tak, nowy Jason - niestety nie.
,,Jason biega i skacze jak szympans po dragach"-On tylko biegał.Nie wiem gdzie miałeś scenę gdzie skaczę.
Dobrze że biegał to akurat na plus ta wersja jest lepsza niż fatalna i nudna stara wersja i mówię to jako fan horrorów z lat 80'. Nie rozumiem zachwytów nad wersja z 1980 r.
[Oryginalna wersja o niebo lepsza od remaku :-)]
Zgadzam się z taką opinią. Jest kilka straszniejszych scen ale cała reszta zaczynając od muzyki a kończąc na końcu filmu mnie skutecznie zniechęciły.
Lubię serię "Piątek 13" nie jestem jakimś wielkim fanem Jason'a ale oryginalna wersja lepiej zapadła mi w pamięć i przede wszystkim chcę i wracam do tego filmu z 1980r. Wątpię, czy kiedykolwiek wrócę jeszcze do tego remake'u - krótko i zwięźle: nie zachwycił mnie ten film, nie pojawiła się gęsia skórka, nie drgnąłem przy nim.
Mimo tak negatywnego zdania na temat tego filmu to szczerze nie zamierzałem w jakiś sposób urazić fanów tej serii i wystawiam ocenę: 7 / 10 :) Myślę, że jest trafna. Mniej niż 7 byłoby hańbą a więcej niż 7 pomyłką.
Pozdrawiam :)