PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

Kurde myślałem że zobaczę coś lepszego a tu kolejny amerykański gniot szkoda gadać Piątek 13-go oceniam na 5,5/10 bo ani mnie nie zaciekawił ani doszczętnie nie znudził (ani ziębi ani chłodzi więc dałem 5 i pół bo jest lepszy od innych piątek .A oprócz tego prosił bym o podawanie tytułów Horrorów wg was najlepszych z których można by zrobić listę tej kategorii .Ja na miejsce 1 i 2 wrzucam
1.Blair witch Project
2.Zejście

czekam na propozycje POZDRO :P

Menethril

"amerykański gniot"

Przepraszam bardzo, ale jestem zmuszony zainterweniować w obronie piątku, bo propozycje, które podałeś, to jedne z najgorszych filmów, jakie widziałem w życiu, emocjonujące są tylko ich końcówki, w przeciwieństwie do F13th, w którym od samego początku zostajemy wrzuceni w wir masakry. Nie był może straszny jak np japońskie ringi czy klątwy, ale proszę Cię - co jest strasznego w grupce młodzieży zagubionej w lesie i przez cały film oglądamy albo ich twarze albo drzewka? Albo co zainteresowało cię w grupie dziewczyn w jaskini, które po ataku przez prehistoryczne gollumy zamieniają się nagle w wojownicze łowczynie?

ocenił(a) film na 7
LiMiTED_UNCUT

Możliwe ze masz racje ale tamte filmy przynajmniej podtrzymują w napięciu a niekiedy szokują nie wiem jak ty ale ja oglądając F13 nieźle się ubawiłem śmiejąc się do rozpuchu. A w stwierdzeniu "amerykański gniot " miałem na myśli 100% przewidywalna fabułę .

Menethril

Że co ?????!!!!! :O

pierwsze i drugie miejsce na liście horrorów wszech czasów: Blair Witch Project i Zejście?

Hmmmm daj znać kiedy zrobisz drugą listę, ale tym razem na poważnie. Wtedy być może się dopiszę ;)

Menethril

Wiesz, w napięciu wiele filmów podtrzymuje, ale stwierdzenie, że te dwa to są najlepsze horrory po prostu trochę razi w oczy (obejrzyj sobie azjatyckie Shutter - Widmo, ale pamiętaj, azjatyckie 2004 nie amerykańskie 2008 to o ile nie przeczytasz wcześniej durnych komentarzy ze spoilerami to gwarantuję Ci, że będziesz napięty przez cały seans a zakończenie zwali Cię z nóg :)

F13 faktycznie jest trochę zabawowe, ale dla mnie to plus - pomimo całego sensu rebootowania jakiejś serii ten film podtrzymuje pewne motywy starych części, w tym oczywisty kicz ;)

ocenił(a) film na 7
LiMiTED_UNCUT

Co do 2 tytułów z góry nie wrzucam ich na 1 i 2 miejsce tylko to 2 moje propozycje które przyszły mi na myśl gdy pisałem posta i faktycznie jest wiele lepszych horrorów. Ale poprosiłem o wpisywanie wg najlepszych aby utworzyć taką listę

ocenił(a) film na 5
Menethril

1. B.W.P. !!
- popieram całkowicie.
2. Seria "horrorów" z azjatycką dziewczyną z przetłuszczonymi czarnymi włochami...

A więc popieram jednego jak i drugiego ...

Menethril

1. Krąg
2. Egzorcysta

Jak dla mnie te dwa tytuły są nie do pobicia
A jeśli ktoś lubi masakre i mięcho zamiast dobrego klimatu to proponuje
"Martyrs" (godne uwagi). Seria Pił przy tym to teleranek. ;)
Pozdrawiam kinomaniaków

Menethril

sie nie znasz piatek 13 jest dobry a nie gniot i na 8 kumasz

popekzfirmy

wysta pili chyba :)