PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43237
3,9 18 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

Mam pytanie, bo ostatnio przeczytałam na stronie kinoplexu w Bielsku, ze ten film jest od 15 lat a teraz wchodze, patrze i jest od 18.Co jest?Czy ten film naprawde jest tylko dla dorosłych??

teseris

to jest jakaś paranoja, bylem na tym filmie i dla 15-latka to bedzie komedia a nie horror.. kina zalosnie ustalają granice wieku... szczegolnie absurdalnie cinema city i multikino.. Kinoplex pod tym wzgledem jest jedyny OK... polecam chodzic tylko do kinoplexu.. ta filmy od 12 lat w multikinie są od 18... paranoja poprostu... a ten film powinien byc od 15

ocenił(a) film na 9
teseris

Ja właśnie jestem świeżo po tym filmie. i u mnie w kinie nie było ograniczenia wiekowego więc mnie wpuścili a mam 16 lat. Uprzedzam że jest trochę scen "seksualnych" ( tak to określe) ale i są ciekawe sceny zabójstw :D:D Polecam 9/10

użytkownik usunięty
MansonBest

A ja często chodzę na horrorki do multikina.. i nie powiem że mnie kiedyś nie chcieli wpuścić (horrory na które są przeważnie od 18l., a ja mam 15). Tak samo za tym razem.. Film ogólnie totalny gniot (!) i jeszcze te zbędne sceny erotyczne.. głęboko mnie rozczarował ten film.. :(

Seria "Piątku..." słynie właśnie ze "scen erotycznych" więc nie wiem o co chodzi. Pierwsze spotkanie z Jasonem?!

ocenił(a) film na 9
Jason_Horror

Nie , to nie chodzi o pierwsze spotkanie Jasona.. Jasona pierwszy raz zobaczyłem jak miałem 8 lat. A raczej jako ze to jest remake to po kazdym chyba remaku mogę sie spodziewać erotyki ;/ Nie wiem co to za frajda w typowych fajnych horrorach takie badziewie...