PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43242
3,9 18 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

Jeśli chodzi o mnie to wolałbym aby reżyserem został Rob Zombie, w końcu Halloween (Remake) - 2007, wyszedł mu perfekcyjnie, a i remake'u Piątku 13-go także mógłby zrobić dzieło Kina Grozy.
Zresztą zobaczymy jak wyjdzie :P

Hector_

Niestety ja mam zdeczka inne odczucia jeśli chodzi o nowego Halloweena i dlatego jak dla mnie dobrze,że Zombie nie reżyseruje Piątku... A tak swoją drogą to już nie mogę się doczekać lutego:D Chociaż co ja mówię,przecież i tak w Polsce premiery nie będzie w lutym.Trzeba się modlić żeby w ogóle była:/

Dawid20

Mi się bardziej podobał remake "Teksańskiej masakry..." niż "Halloween".
A "Piątek 13-ego" 2009 reżyseruje twórca remake'u "Teksańskiej...". I z tego co widziałem na trailerze, to Nispel jest wierny swej stylistyce. Nowe "przygody" Jasona będą mroczne, brutalne i jak zwykle u Nispela pięknie sfilmowane. Nie mogę się doczekac.

ocenił(a) film na 6
Jason_Horror

Ja tam sie cieszę tak jak jest. U Zombiego byłoby mnóstwo przekleństw, seksu itd. Zresztą tutaj też tak będzie, ale także wole, że Nispel siedzi za kamerą, bo w końcu remake "Teksańskiej..." mu się udał.

Ceglas

Seks musi byc, bo przecież był nierozerwalnie związany z tą serią. Najpierw ginęli Ci bardziej niewyżyci seksualnie:)

ocenił(a) film na 5
Dawid20

Mam podobne zdanie, Rob Zombie robi swietna muzyke, ale jesli chodzi o filmy to idzie mu znacznie gorzej ;]

ocenił(a) film na 7
Hector_

Sex tak...(to nieodłączny element horrorów klasy B:))...ale nie zwyrodniałe gwałty jak to miało miejsce w remaku "Halloween". Ostatnio sporo horrorów funduje nam takie sceny...chociażby "Wzgórza mają oczy". Nie to samo co w klasykach klasy B, gdzie sceny sexu były miłym elementem dla widza a dzisiaj jest to zwykła ochyda...reżyser stara się zaszokować widza w najbardziej zwyrodniały sposób (gwałcące mutanty?!!!). Nie wspomnę już o klimacie z tamtych lat;)...Atmosfery niektórych pozycji z tamtych lat nie da się przebić za żadne skarby świata (The Fog, Halloween, Frifgt Night, The Lost Boys...wymieniać tutaj jeszcze długo).
Pozdro

Shigeru

Marcus Nispel to nie Rob Zombie ;) i mam nadzieję że poskąpi nam gwałtów. Też mi się to nie podoba. Chcę normalną młodzież i "normalnego" Jasona, który się chyba seksem brzydzi skoro posyłał na tamten świat najczęściej w pierwszej kolejności kochające się pary...

ocenił(a) film na 4
Hector_

Do "DJ Wilczur"

Wolałbym aby reżyserem został Rob Zombie, w końcu Halloween (Remake) - 2007, wyszedł mu perfekcyjnie

ha ha ha ha ha...nie no zaraz nie wyrobie z takich Bredni !!

Dzięki Bogu że Rob Zombie nie robi Piątku 13 bo by kolejną Remake spieprzył!!!
Halloween w jego wykonaniu jest Gorzej niż Gorzej !!!