PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

hmm...
najpierw gościu dynda powieszony za szyję na łańcuchu, ale ok, przeżył.
potem...
główna bohaterka przebija go nożem...
pada na ziemię.
potem...
wrzucają ciało do jeziora.
idzie na dno razem z maską.
sekundy miajają a tu morderca wyskakuje z imptem z wody, doszczętnie niszczy molo i atakuje ( znowu ) główną bohaterkę...

wtf? :) :) :)

końcówa komediowa , naprawdę :D

ladyanna_filmweb

Też się nad tym zastanawiałam. ;)
Pomyślałam sobie, że przeżył powieszenie na łańcuchu, ponieważ miał kark ze stali. Został wrzucony 2x do wody i okazał się niezatapialny, a więc musiał mieć skrzela! Z tym nożem to musiał mieć farta! No chyba że, miał inne nadludzkie zdolności. ;)

ocenił(a) film na 8
ladyanna_filmweb

to chyba starych czesci nie ogladalas. Jason od zawsze byl i bedzie niezniszczalny

ladyanna_filmweb

W starych częściach jest to całkiem normalne.

ladyanna_filmweb

no właśnie taki jest Jason :) nie da się go zabić, obejrzyj sobie stare części hehe, a myślisz że czemu tyle części powstało ?

ocenił(a) film na 5
hdmi

gościu w stylu chucka norrisa, jak widzę ;D

ladyanna_filmweb

Obejrzyj sobie Freddy kontra Jason to zobaczysz, że Chuck przy nim to mięczak :D

ocenił(a) film na 8
ladyanna_filmweb

według mnie scena końcowa ma znaczenie symboliczne i nie podlega logicznemu wytłumaczeniu. Jest to nawiazanie do pierwszej części cyklu, gdzie Jason też wyłania sie z wody i wciąga do niej bohaterke, która przeżyła. Wtedy, w częśći drugiej konkretnie, okazało sie, że to było przewidzenie i lasce odbiło od przeżyć nad Cristal Lake. Tu mogło być podobnie.

ocenił(a) film na 5
ladyanna_filmweb

niezniszczalny morderca = typowy element Slasherów.

ocenił(a) film na 4
ladyanna_filmweb

Nie komediowa ale tragicznie brechowa hahaha