Powiedzcie mi bo czegoś nie rozumiem, jak tej kobiety syn nie żyje to jakim cudem może się mścić i zabijać? Była o tym mowa w pierwszych 5 min filmu.
w ciągu tych pierwszych 5 min. filmu był również ukazany Jason który podchodzi do zmarłej matki podnosi jej naszyjnik z jego zdjęciem w środku i maczetę...A jakim cudem może się mścić i zabijać skoro nie żyje? z tego co pamiętam to miał tak jakby dar.. bez względu na to co mu ktoś zrobi nie umrze...
To horror do jasnej cholery a nie thriller, tutaj nie wszystko musi być logiczne i zgodne z ogólnie przyjętymi prawami wszechświata. To tak jakbyś pytała, jak to możliwe, że martwy pedofil może wchodzić w sny nastolatków i jeszcze do tego uśmiercać ich przez nie...
To freddy był pedofilem? <szok> Cóż to za brutalnej prawdy dowiedziałem się po tylu latach ... ;) Świat się wali
hej Aniu - w przyszłości jak chcesz pogadać o treści filmu, pisz na początku SPOILER - informujesz tym, że poruszane są tam tematy które mogą zepsuć oglądanie,co oznacza że osoba która chce obejrzeć film, a nie koniecznie chce znać jego treść i zaskakujące momenty, będzie miała szansę uniknąć zepsucia sobie przyjemnosci przyszłego oglądania tegóż oto filmu.
Ale długie zdanie skleiłem... :)
łojezu. powiedziane jest że nie zyje ale sie okazało że żył i sobie koczował w lesie. god damn, rusz głową.
Anka. TO nie jest film oparty na faktach żeby myśleć jak co i dla czego. Poza tym jeżeli czegoś nie rozumiesz co do jasona to zobacz początek filmu freddy vs. jason kiedy to jego matka "coś" jemu mówi.
Wg. mnie cały ten Jason żyje manią zemsty która przerasta znaczenie śmierci. Podobnie było (jest :P) z Freddim i Mayersem.
Nie wiem jak było z Mayersem ale z freddym nie było tak jak z Jasonem. Obejrzyj dokładnie całą serię to tam będzie wytłumaczone co i jak było z Freddym
nie wiem dlaczego odwolujecie sie do f vs j. ta czesc jest kompletnie odrebna od serii i tamto wytlumaczenie [jego matki] dlaczego nie moze umrzec jest powodem dla ktorego mogli sobie go ozywic w TEJ a nie innej czesci. moim zdaniem koncowka to taki "a tribute" do starszych czesci gdzie wygladalo to podobnie. na dobra sprawe nie wiadomo czy przypadkiem nie byly to haluny glownej bohaterki. peace