czy ktoś może mi wytłumaczyć co się stało z rodzeństwem w końcówce filmu? jak byli na jakiejś kładce czy mostku i nagle wyskoczył z wody Jason i złapał siostrę Claya-czy oni zginęli? czy też może końcówka została tak przedstawiona w sposób zamierzony aby widz mógł sobie zadawać pytanie zgineli-czy nie zgineli?
Podejrzewam że twórcy zostawili sobie furtkę do kontynuacji. Możliwe że tak samo było w oryginale(z1980r).
Dokładnie nie można go uśmiercić, ale co do filmu to mało zawału w pewnych momentach nie dostałam eh to się nazywa kino mocnych wrażeń.
skoro Jason jest nieśmiertelny więc nie zginął i pewnie zabił Claya i jego siostrę(tak to sobie dopowiedziałam)
ja bym go zabił wziął bym tą jego maczetę i poćwiartował go na pokarm dla kotów,wtedy nie ma opcji by się odrodził...
widać że nigdy wcześniejszych części nie oglądaliście ;)
ja pamiętam tylko nie wiem w której części policjanci strzelili do niego chyba z granatnika wybuchł on, wszędzie były jego flaki itp itd. Po tej akcji zawieźli jego serce i resztki ciała do kostnicy. Tam serce samo zaczęło bić i gościu który tam pracował pod wpływem tajemniczych mocy zjadł to serce Jasona :D i z jego ciała wyszedł kto ???? hehe Jason :D nie pamiętam dokładnie czy tak to było, bo dawno temu to oglądałem ale takie motywy tam były heheeee
tak że ta część i tak jest spoko patrząc przez pryzmat poprzednich durnych maksymalnie części ;)))
ale ta najnowsza część i tak jest spoko dobra realizacja dobre efekty, muzyka, zdecydowanie pozycja obowiązkowa dla fanów slasherów :))