PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

piątek 13-tego

ocenił(a) film na 2

film beznadziejny daje 2/10 bo w kinie przynajmniej mogłam się troche pośmiać !! nie polecam !! szkoda czasu i pieniędzy. Film ma wiele niedociagnięc i niemożliwych sytuacji ....

użytkownik usunięty
silver18

<niemożliwych sytuacji ....>

MOC !!!! /m/

ocenił(a) film na 5

No zrozumieć nie potrafię jak to jest,ze idzie człowiek na "Piątek 13-tego",a potem narzeka na tamto i owamto jakby zupełnie nie wiedząc na czym polega konwencja tej serii...Więc jeśli ktoś liczy,ze w tym filmie zobaczy historię nieszczęśliwej miłości zamaskowanego chlopca do uczennicy skrywającą pewną tajemnicę,niech lepiej zostanie w domu.I zbiorowych scen na parkiecie tanecznym też nie ma jakby ktoś pytał...

ocenił(a) film na 8
mikrobas

Ale chodzi głównie o to ze nie ma w filmie napięcia i ta częśc nie straszy wcale w porównaniu do takiej 1,2,3,4 gdzie był klimat i duże napięcie.
Film to nie teledysk, a tak obecnie kręcą horrory.
Za szybko sie akcja dzieje, zamiast stopniowac napięcie.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

hehe poprawka: Mój wczesniejszy post był do autorki tematu:P widać, że to dziewczyna hłehłehłe

ocenił(a) film na 10

Mikrobas i Konon Barbarzyńca (polać im:D) dobrze gadają i podpisuje się pod nimi w 100%...

_justin_

ja też sie z Wami zgadzam, 100 % ;-) i stawiam 30 groszy, ze ta łopata z pierwszego posta nie widziała zadnej części xd ... kto da więcej? xd

ocenił(a) film na 5
silver18

Ktoś wybiera sie na "Piątek 13", ponieważ lubi horrory i czegoś od tego gatunku oczekuje.
Niestety w tym filmie nie ma żadnego klimatu, jest Jazon i grupka niewyżytych nastolatków, rzucająca co jakiś czas śmiesznymi tekstami.
W sumie fabuła "PIĄTKÓW" na tym się opierała, ale pierwsze filmy z tej serii wychodziły dużo lepiej,nawet ten sex nie był tak eksponowany.
Jeżeli lubisz horrory, z sexem gdzie można się bać i śmiać to ok. ten film jest dla ciebie, poza tym sporo błędów logiczych.

Maugen

"Jazon"

hmm, i może jeszcze argonauci?

ocenił(a) film na 5
Jewelz

ok. pomyłka "Jason"

ocenił(a) film na 9
silver18

ty to wes sobie lepiej pooglądaj muminki albo smurfy nie wiesz co to klimat i dobry film... szkoda gadać!!!!

ocenił(a) film na 5
ganjarz91

Typowa wypowiedź, weź sobie poogladaj coś tam, ale czego oczekiwać?
Jaki ty tam klimat miałeś? wszystko przewidywalne, już starsze części bardziej mnie zaskakiwały.
A największą głupotą w tym filmie było jak Jason widział w tamtej dziewczynie swoją matkę, niby wszystko ok. tylko nasówa się pytanie:
skoro widział w niej swoją matkę, to dlaczego ją więził?
chyba powinien jej słuchać no ale cóż.
Albo jak Chewie (Aaron Yoo) popsuł krzesło i musiał iść po narzędzia żeby je naprawić, już można było wymyśleć inny pretekst żeby tam poszedł.

ocenił(a) film na 5
Maugen

PS. miało być "nasuwa"

ocenił(a) film na 6
silver18

Film nie był jakiś najwyższych lotów ale Mnie się podobał, w końcu to Jason - kultowa postać na scenie horrorów. 6/10