PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

kilka nieporozumien tak jak w kazdej czesci (chodzi mi o niezgodnosci z poprzednimi czesciami)
jednak nurtuje mnie pewna rzecz, akcja tego filmu to rok 2009, no możę 2008, film skonczyl sie niezakańczając, więc jestem pewien, że bedzie kolejna seria wcześniej czy póxniej, ale teraz jendo pytanie? jason od 2010 roku jest w labolatorium, a potem zostaje zamrożony na 400lat... czy będe teraz kręcic co sił żeby zdąrzyć?

odmienna trochę fabuła podobała mi się (watek brata i siostry), troche dużo scen erotycznych, no ale taki jest juz piatek 13. ja jestem wielkim fanem calej serii i uwazam, ze przerwa na dobre zrobila i jest do 3. pod względem akcji cZęść jak dla mnie. mam nadzieje, ze nakręcą nastepną, tylko nie w kosmosie... :D

pozdrawiam wsyztskich fanow jasona voorheesa ;)

ocenił(a) film na 8
wokkie

No więc drogi kolego Nowy Piątek 13-go jest remake'm filmu(ów) z lat 80-tych i kontynuacja przecież "nowego" piątku będzie kontynuacją wydarzeń z roku 2008(9) podobnie rzecz sie ma Halloweenu mianowicie Zombie stworzył remake znacząco rózny od filmu Carpentera i kontynuacja Halloweenu nie bedzie uwzgledniac watkow ze starych czesci tylko z H 2007 :) pozdrawiam a ja ww filmowi czyli Jasonowi 30 lat pozniej wystawie 7(8)/10 bo byl fajny ale jednak spodziewalem sie nieco lepszego filmu moze z powodu wspanialego Halloweenu Zombiego :|

ocenił(a) film na 10
stefaniak_a

ok, dzieki za objaśnienie, to dobrze, to niech teraz robią część za częścią ;)

ocenił(a) film na 10
wokkie

Ten nowy "Piątek trzynastego" to poprostu nowa wersja poprzednich "Piątków trzynastego". Tak samo jak "Titanic" ma kilka wersji ;)

TheDayTheEarthStoodStill

Film jest dobry. Może nie zasługuje aż na 10 bo napewno brak tu czegoś ale bardzo mi się podoba rządza mordu ze strony Jasona. Nie zachowuje się jak cipka że powoli idzie po ofiare tylko jak prawdziwy psychopata rzuca się na ofiare i siekierą ciach! Miodzio