PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

ja rozumiem remake ale tu nie było nic świeżego centralnie ta sama historia, nawet bez zagłębiania sie po co, dlaczego, opowiedziana ot tak powierzchownie...

ocenił(a) film na 3
toldo19772

Historia być może ta sama , ale w dużo gorszym wydaniu ... 3/10

LordSerious

"widział ktoś stare piątki?"

nie, nikt nie widział.

Jewelz

A czego nowego się spodziewałeś? Jest Jason jest maczeta i nastolatki nad jeziorem..

ocenił(a) film na 8
SagaTM

A mnie się wydaje że tu nie chodziło o to by pokazać coś świeżego (może nawet i by wypadało) bo gdyby o to chodziło Michael`owi Bay`owi to pewno by nakręcił kolejną część.
Prawda jest jednak taka że fabuła na kolejne części już się wystrzelała, widać to było w "Jason X" który był kompletnym nieporozumieniem.

Przeczytałem kiedyś że Bay chciał zrobić Remake tylko dla koneserów serii, dla ludzi którzy w latach 80-tych oglądali te filmy kiedy były nowe - wiedział również że młodzieży, która w tamtym czasie była dziećmi dzisiaj film nie bardzo przypadnie do gustu, a mimo wszystko poszedł swoją drogą.
..... Coś w tym jest

Tak czy owak wolę oglądać ten film niż żałosną kichę jak Piła 5 czy kompletne nieporozumienie jakim jest Hostel.

_Lennox_

Lennox dobrze gada, polejcie mu :P

ocenił(a) film na 8
SagaTM

hehe piwko dla ciebie również ;))
Prawda jest taka że jak ktoś się spodziewał po tym filmie arcydzieła to się zawiódł. To chodziło o coś innego... o zarobienie trochę kasy i dobrą zabawę dla starych fanów serii ;))

ocenił(a) film na 9
_Lennox_

ja takową otrzymałem piejąc niczym młody kogut przy każdym killsie;] zdrowko!;]

ocenił(a) film na 4
_Lennox_

(( bo gdyby o to chodziło Michael`owi Bay`owi to pewno by nakręcił kolejną część ))

Boże jedyny coś ci się popieprzyło Michael Nie Reżyserował tego filmu tylko jest Producentem...po 2 Będą na 100% Dalsze Sequele...to jest Oczywiste...Zwłaszcza że Remake odniosła sukces Zarobiła ok 50 mln !!!

A co do Hostelu masz Rację

ocenił(a) film na 4
Jewelz

(( nie, nikt nie widział ))

He he Dobre

ocenił(a) film na 8
GotTheLife

O Matko !
Faktycznie moja pomyłka z tym Bay`em ;))))
Sorka i dzięki za wyprowadzenie z błędu ;))
Pozdro :)