PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34632}

Piątek trzynastego III

Friday the 13th Part III
1982
6,3 11 tys. ocen
6,3 10 1 10620
4,6 20 krytyków
Piątek trzynastego III
powrót do forum filmu Piątek trzynastego III

Po oglądnięciu całej serii zauważyłem że tak jak w innych filmach jedynka jest najlepsza
tak tutaj co kolejna część prócz 8 9 i 10 była lepsza w 1 mieliśmy początek w tej masakry
w 2 był już Jason z worem na głowie a 3 był już oryginalny Jason ale co mi się tu
spodobało to wprowadzenie efektów 3D co na tamte czasy musiało być czymś mega
fajnym w 4 w końcu ktoś zabił tego świra dzięki czemu w 5 nie było wiadomo kto zabija
co dawało smaczka i przyjemność w oglądaniu a w 6 był już full wypas Jason obżarty
przez robaki wstaje z grobu z nadprzyrodzonymi mocami chyba dzięki piorunowi a potem
w 7 wygląd Jasona jest jeszcze lepszy bo jego ciało rozkłada się nie w ziemi tylko w
wodzie a reszta części to już mega głupota słabo zrobiona.Moim zdaniem najlepsze były
części 6,5,3 a co najbardziej mi się podobało to to że wprowadzano do każdej części
wielu nowych młodych aktorów na dobrym poziomie.No to teraz czas na oglądniecie
całej serie z Freddy Krueger-em a właśnie czy nie zauważacie podobieństwa Jasona z
Michael Myers tu i tu świr z maską myślę że nawet tytuł mówi że ktoś wziął przykład z
filmu Halloween do zrobienia podobnej serii z innym świrem zresztą w tamtych czasach
dużo powstawało horrorów teraz z tym jest kiepsko tylko remaki w większości a jak już
coś powstaje to na stracie jest kiepskie.Dobra to tyle miejmy tylko nadzieje że Chuck
Norris wybije tych wszystkich świrów raz na zawsze Bo Chuck ma być!!! ;)