Piątek trzynastego

Friday the 13th
1980
6,4 29 tys. ocen
6,4 10 1 29234
5,7 22 krytyków
Piątek trzynastego
powrót do forum filmu Piątek trzynastego

Hey! Mam małe pytanko:
Jak nazywał się świetny niemiecki lub kanadyjski horror (slasher) puszczany kiedys w RTL7 (obecnie TVN7)po 22????? Opowiadał on o nastoletnich uczniach, którzy wybrali się w nocy do szkoły, by przygotowac niespodziankę na dzień nauczyciela. W tym samym czasie z pobliskiego szpitala psychiatrycznego zbiegł niebezpieczny morderca w masce z nożycami, który z nastolatakami rozpoczyna krwawą grę....
Pamiętam, że był to bardzo dobry, pełen zwrotów akcji film, nie znam tylko oryginalnego tytułu :) Emitowany był pt. 'Tragiczne psoty' ale sprawdzałem - nawet nie ma takiego filmu :( Po prostu jest on inaczej przetłumaczony. Proszę o oryginalny tytuł.
Ps. Jest on chyba lepszy od Friday the 13th :))))))))))

użytkownik usunięty
Maniek_4

Może to "Halloween"ale dogładnie nie wiem:(

ocenił(a) film na 10

"Niemiecki lub Kanadyjski horror" - tak więc Halloween to nie było.
Morderca z nożycami był z The Burning, ale to był zupełnie inny film (backwood slasher)
Impra... to mi pasuje do wielu filmów :) "Slumber Party Massacre" ???. Nie wiem.

Może "Cutting Class" (zbiegły z zakładu psychiatrycznego morderca grasuje po szkole). Ale to chyba nie to, bo po pierwsze - nie używał nożyc, po drugie - nie było tam niczego o dniu nauczyciela, a po trzecie - grał tam Brad Pit, a to byś zapewne zapamiętam. Poza tym ten film był słabiutki...

Chyba niewiele Ci pomogłem, jak mi się może jeszcze coś przypomni to napiszę. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Maniek_4

Oj chyba nikt nie pamięta już tego filmu :((((((((((

Maniek_4

hej pamietam dobrze ten film bo ogladałem go najwyrazniej wtedy co i ty.. ale nie pamietam tytuły oryginalnego wiem tylk oze Tragiczne Psoty.. no i to film Niemiecki, z tego co pamietma to na 100% niemiecki.. Dobry był!!!
pozdrawiam!

Maniek_4

hej pytales kiedys o film slasher niemiecki tragiczne psoty oryginalny tytul to schrei,denn ich werde toten i jest ten film w filmweb

ocenił(a) film na 10
adamkanthak

może chodzi o to:
< http://www.filmweb.pl/f146670/Niebezpieczny+%C5%BCart,1988 > tytuł "Niebezpieczny żart" wydaje się być sensem zblizony do "Tragiczne Psoty"...

ocenił(a) film na 10
Bloodbane

albo to :
http://www.filmweb.pl/f200825/Schrei+-+denn+ich+werde+dich+t%C3%B6ten%21,1999 ... juz prędzej ;p