Hey! Mam małe pytanko:
Jak nazywał się świetny niemiecki lub kanadyjski horror (slasher) puszczany kiedys w RTL7 (obecnie TVN7)po 22????? Opowiadał on o nastoletnich uczniach, którzy wybrali się w nocy do szkoły, by przygotowac niespodziankę na dzień nauczyciela. W tym samym czasie z pobliskiego szpitala psychiatrycznego zbiegł niebezpieczny morderca w masce z nożycami, który z nastolatakami rozpoczyna krwawą grę....
Pamiętam, że był to bardzo dobry, pełen zwrotów akcji film, nie znam tylko oryginalnego tytułu :) Emitowany był pt. 'Tragiczne psoty' ale sprawdzałem - nawet nie ma takiego filmu :( Po prostu jest on inaczej przetłumaczony. Proszę o oryginalny tytuł.
Ps. Jest on chyba lepszy od Friday the 13th :))))))))))
"Niemiecki lub Kanadyjski horror" - tak więc Halloween to nie było.
Morderca z nożycami był z The Burning, ale to był zupełnie inny film (backwood slasher)
Impra... to mi pasuje do wielu filmów :) "Slumber Party Massacre" ???. Nie wiem.
Może "Cutting Class" (zbiegły z zakładu psychiatrycznego morderca grasuje po szkole). Ale to chyba nie to, bo po pierwsze - nie używał nożyc, po drugie - nie było tam niczego o dniu nauczyciela, a po trzecie - grał tam Brad Pit, a to byś zapewne zapamiętam. Poza tym ten film był słabiutki...
Chyba niewiele Ci pomogłem, jak mi się może jeszcze coś przypomni to napiszę. Pozdrawiam
hej pamietam dobrze ten film bo ogladałem go najwyrazniej wtedy co i ty.. ale nie pamietam tytuły oryginalnego wiem tylk oze Tragiczne Psoty.. no i to film Niemiecki, z tego co pamietma to na 100% niemiecki.. Dobry był!!!
pozdrawiam!
hej pytales kiedys o film slasher niemiecki tragiczne psoty oryginalny tytul to schrei,denn ich werde toten i jest ten film w filmweb
może chodzi o to:
< http://www.filmweb.pl/f146670/Niebezpieczny+%C5%BCart,1988 > tytuł "Niebezpieczny żart" wydaje się być sensem zblizony do "Tragiczne Psoty"...