Piątek trzynastego

Friday the 13th
1980
6,4 29 tys. ocen
6,4 10 1 29231
5,7 22 krytyków
Piątek trzynastego
powrót do forum filmu Piątek trzynastego

Rewelacyjny klimat.

ocenił(a) film na 9

Niezły film. Prosta fabuła, ale za to jaki klimat !!! Olbrzymi plus za zakończenie i za muzykę ki ki ki ki ma ma ma ma ...... Osobiście uważam, że Piątek trzynastego to jeden z najlepszych filmów z gatuku horror. Autorzy nie mieli do dyspozycji olbrzymiego budżetu, a jednak stworzyli to "coś",,,,, to coś czego wiele horrorów, które wychodzą teraz nie mają. współcześni twórcy dysponujący duża sumą $ przeznaczoną na film stawiają często na efekty specjalne ... a klimat gdzieś po drodze się gubi....
Pierwsza część świetna, natomiasta pozostałe ..... cóż można je podzielić na nijakie, słabsze i dużo słabsze.....

ocenił(a) film na 10
yrub

Hehe jak dla mnie Piątek 13 to najlepszy horrorek :D

ocenił(a) film na 10
yrub

Zgadzam się z twoją opinią w 50 procentach!pozdro!2 część jeszcze była świetna.

ocenił(a) film na 9
magdalio

Nie no moim zdaniem świetna nie była.... 1. część było bardzo dobra m.in dlatego, że zabijała była Jason'a....
nigdy nie zapomne: "kill herr mammy kill her"

druga część na bank była najlepsza ze wszystkich poza 1., ale aż tak świetna nie była....

PS: matka Jasona przypomina mi moją wychowawczynie z klas 1-3 .... może dlatego tak silne wrażenie na mnie ten film wywaARŁ.... POZDRO

ocenił(a) film na 9
yrub

Nie no moim zdaniem świetna nie była.... 1. część było bardzo dobra m.in dlatego, że zabijała matka Jason'a....
nigdy nie zapomne: "kill herr mammy kill her"

druga część na bank była najlepsza ze wszystkich poza 1., ale aż tak świetna nie była....

PS: matka Jasona przypomina mi moją wychowawczynie z klas 1-3 .... może dlatego tak silne wrażenie na mnie ten film wywaARŁ.... POZDRO

ocenił(a) film na 10
yrub

ten film jest bardzo bardzo dobry!pozdrawiam!

yrub

to jest najlepszy film wszechczasów!!!koszmar z ulicy wiązów to badziewie!