Niezły film. Prosta fabuła, ale za to jaki klimat !!! Olbrzymi plus za zakończenie i za muzykę ki ki ki ki ma ma ma ma ...... Osobiście uważam, że Piątek trzynastego to jeden z najlepszych filmów z gatuku horror. Autorzy nie mieli do dyspozycji olbrzymiego budżetu, a jednak stworzyli to "coś",,,,, to coś czego wiele horrorów, które wychodzą teraz nie mają. współcześni twórcy dysponujący duża sumą $ przeznaczoną na film stawiają często na efekty specjalne ... a klimat gdzieś po drodze się gubi....
Pierwsza część świetna, natomiasta pozostałe ..... cóż można je podzielić na nijakie, słabsze i dużo słabsze.....
Zgadzam się z twoją opinią w 50 procentach!pozdro!2 część jeszcze była świetna.
Nie no moim zdaniem świetna nie była.... 1. część było bardzo dobra m.in dlatego, że zabijała była Jason'a....
nigdy nie zapomne: "kill herr mammy kill her"
druga część na bank była najlepsza ze wszystkich poza 1., ale aż tak świetna nie była....
PS: matka Jasona przypomina mi moją wychowawczynie z klas 1-3 .... może dlatego tak silne wrażenie na mnie ten film wywaARŁ.... POZDRO
Nie no moim zdaniem świetna nie była.... 1. część było bardzo dobra m.in dlatego, że zabijała matka Jason'a....
nigdy nie zapomne: "kill herr mammy kill her"
druga część na bank była najlepsza ze wszystkich poza 1., ale aż tak świetna nie była....
PS: matka Jasona przypomina mi moją wychowawczynie z klas 1-3 .... może dlatego tak silne wrażenie na mnie ten film wywaARŁ.... POZDRO