PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205510
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

2 pytania

ocenił(a) film na 3

1) O co chodzi z tą wersją nieocenzurowaną/ocenzurowaną? W kinach była inna, a w internecie jest inna? I czy dużo scen jest wyciętych?

2) Czy mógłby mi ktoś (prawdopodobnie kto czytał wszystkie części książki, bo czytałam 1. i sobie tego nie przypominam) wyjaśnić tak dokładnie o co chodzi z Greyem? Dlaczego ma on taką silną potrzebę kontroli i co on ma z psychiką? No bo wiem, że ta koleżanka jego matki go wykorzystywała przez długi czas, ale czy kryje się poza tym coś jeszcze?

ocenił(a) film na 3
MissRasberry

Miał matkę ćpunke/alkoholiczke, która miała fagasa, a ten znęcał się nad nimi. Głodował, stąd ta akcja ze zmniajszaniem głodu na świecie. Matka umarła na jego oczach... No i dochodzi jeszcze ta koleżanka matki, która mu wszystko wypaczyła. Stąd te zaburzenia.

MissRasberry

Gdy miał 4 lata jego matka zaćpała się na śmierć, a on z jej ciałem spędził chyba ok. 4 dni zamknięty w mieszkaniu. Blizny na jego ciele są wynikiem znęcania się alfonsa matki, gasił sobie na nim papierosy. Gdy ktoś go dotyka to mu się to przypomina. Na uległe zawsze wybierał kobiety w typie urody Anny ponieważ tak wyglądała jego biologiczna matka i zadając im ból w jakiś sposób rekompensuje mu to traumę z dzieciństwa... czy coś takiego... tyle pamiętam, a czytałam dawno :)
...a co do 2 różnych wersji, to nie wiem. Ja oglądałam film z neta i trwa tyle co jest napisane na filmwebie 2 godziny 4 min. :)