PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205510
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

3 DNIOWE OTWARCIE
USA - 81,700 000$
POZA USA - 158 000 000$
Łącznie: 239 670 000$

użytkownik usunięty
j_d64

Teraz spadki będą gigantyczne :D

ocenił(a) film na 1

byłem dzis w kinie na tym badziewiu -- raptem kilka osób skąd wiec taka kasa ??

użytkownik usunięty
marek4741

To zależy gdzie byłeś. Czytałem gdzieś, że pełno kin na weekend po brzegi zapchanych (ale weekend się skończył, więc teraz spadki będą).

ocenił(a) film na 1

kinopolis poznań sala 6 (jeda z wiekszych)

ocenił(a) film na 8
marek4741

no u mnie w mieście 13 i 14 lutego wszystko wyprzedane, co do miejsca było już na tydzień przed premierą ;)

ocenił(a) film na 1
BitchesLoveCake

bo ludzie nie wiedzieli co to kich i dlatego -- ja zabrałem żone na ten film bo była zachwycona ksiażka -- niestety film ja zniesmaczył

ocenił(a) film na 10
marek4741

Uważam, że wypisujesz brednie. Jeśli żona była zachwycona książką, nie mogłaby tak nisko ocenić filmu ( nie mówiąc o zniesmaczeniu), bo film był od książki lepszy,ale ok to już subiektywna opinia. Tak czy inaczej, w tym przypadku dwa skrajne odczucia odnośnie książki i filmu są mocno naciągane.

ocenił(a) film na 1
Agatheo

nie jesteśmy niestety nastolatkami i moze dlatego nie rozumiemy jakimi wartościami kieruje sie dzisiejsza młodzież - niestetu dla nas film to kicha do n-potęgi

ocenił(a) film na 10
marek4741

Rozumiem to, jedyne czego nie rozumiem to to, że komuś mogła podobać się ta książka, a film aż do tego stopnia nie. Bo poziomem nie różnią się one od siebie. Moim zdaniem nawet film jest mniej głupkowaty.

ocenił(a) film na 7
Agatheo

zgadzam sie film o niebo lepszy! Anastazja w filmie jest inteligentna,zabawna i urocza w książce już niestety nie za bardzo

obstawiam, że za tydzień, spadek w USA będzie wynosił 65-70%
już nawet teraz na boxoffice.com piszą, że bardziej interesujące będzie to jaki spadek będą miały "Pięćdziesiąt twarzy" niż to, ile zarobią premiery:)

j_d64

wg przewidywań ( na podstawie ile film wyciągnął kasy z portfeli w piątek) film zarobi w ten weekend w USA 24mln$ co oznacza spadek na poziomie 72%.
Podejrzewam, że łączy przychód z sprzedaży biletów w USA nie przekroczy 160 mln$