PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205510
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

j.w i do tych którzy tak hejtują ten film:
Albo nie jest on dla was poprostu, albo nie każy potrafi znaleźć głębszy sens w nim.
Trzeba trochę wysilić szare komórki i postawić się w sytuacji bohaterów.
Film naprawdę godny uwagi ale ze względu na specyfikę - nie każemu musi się podobać.

ocenił(a) film na 1
reniaaaa

Ty nie rozumiesz, że film jest na podstawie książki, a nie jest 100 % ekranizacją. Reżyser i scenarzysta powinni zatem przedstawić historię w taki sposób, żeby widz nie wyszedł z kina rozczarowany. Film jest zwyczajnie słaby, chaotyczny i niespójny.

ocenił(a) film na 10
asia135

Zrobili to tylko że my Polacy patrzymy na sceny erotyczne i oceniamy.

ocenił(a) film na 9
asia135

Wiem dobrze że film jest na podstawie książki.Co według ciebie powinni zrobić ?

ocenił(a) film na 3
djendriu92

Chce tylko zapytać się o głębię filmu, którą nie do końca rozumiem z powodu słabo napisanego scenariusza, przeciętnej, a miejscami nawet drewnianej gry aktorskiej i karygodnego braku logiki w zachowaniach bohaterów, więc- gdzie właściwie jest tak głębia?

No i jeszcze jedno, jaka to specyfika?

ocenił(a) film na 6
Nazaya

Film z głębszym dnem... Nie pochwalam sadomasochizmu, ale jeżeli obydwie strony na to się zgadzają? Tu w końcu... Dla mnie film z "głębszym dnem", dający coś do przemyślenia, warty obejrzenia... Polecam, ale nie każdemu....

andpol

Głębszy od dna w tym filmie to jest chyba tylko Odbyt.

ocenił(a) film na 1
films86

Niee.... nie zgodziła się przecież na zatyczki analne :D

ocenił(a) film na 6
asia135

Tylko komedie romantyczne Wam zostały... przykre...

ocenił(a) film na 2
andpol

@films86, Padłem! Dobrze powiedziane. :D

@andpol, Przykre to jest to, że dla ciebie taki gniot jest arcydziełem.

ocenił(a) film na 6
djendriu92

zgadzam sie, film bardzo mi sie podobal nie nudzilem sie, aktorzy jak dla mnie bardzo dobrze zagrali swoje role. nie wiem co inni oczekiwali od tego filmu chyba Paris Hilton i seks tasme...

ocenił(a) film na 6
Adasko94

100% racja... niestety...

ocenił(a) film na 5
djendriu92

Właśnie oglądnęłam i powiem tak - książka mi się podobała, przeczytałam ją jakiś czas temu, jeszcze w oryginale. Może to nie literatura górnych lotów, ale wtedy to było coś innego, dopiero później nastąpił wysyp tego typu książek. A film??? - plusem jest w miarę dobre trzymanie się książki, o dziwo - bo po wcześniejszych artykułach spodziewałam się czegoś innego - całkiem niezła gra Dakoty ale jak dla mnie duży minus dla "wątpliwej urody" Greya i - o Boże - kto mu tą grzyweczkę zafundował. Co gorsza Dornan , mimo 32 lat, wydaje się zbyt młody do tej roli i jej "nie czuje". Ja typowałabym innego aktora do tej roli, który przynajmniej byłby przystojny. A najśmieszniejsze jest to, że przed chwilą oglądnęłam reklamę Reveal Calvina Kleina z Charlie'm Hunnam'em - do którego się przyzwyczaiłam jako do Jaxa z SoA i kiedy miał zagrać Greya to się z lekka stukałam w głowę - i nagle stwierdziłam, że to wielka szkoda, że jednak nie on został "szarym prezesem". Ale to już takie subiektywne odczucie. Generalnie film niezły, mogło być gorzej.

ocenił(a) film na 9
aga1122

Christian ma 27 lat więc Dornan pasuje do tej roli. Uważam że dobrze zagrał tę rolę i czekam na jego role w 2 części.Tam będzie się działo :):):):) Czytając 2 część nie obyło się bez wzruszeń,łzy same cisły sie do oczu .....

użytkownik usunięty
djendriu92

Nie lubię ad personam i w ogóle bez urazy.... ale ktoś kto ocenia "Nietykalnych" i "Szybkich i wsciekłych" jako arcydzieła, powinien delikatnie mówiąc darować sobie naukę myślenia innych przy filmach. A Stalker Tarkowskiego, ma u Ciebie 7/10. Strach się bać.

ocenił(a) film na 1
djendriu92

Jak bym postąpił na miejscu Greya?
- Zerżnąć ją czy nie zerżnąć jej? Oto jest pytanie.
Na miejscu Anastazji?
- Dać mu czy nie dać?
I proszę bardzo!