PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205510
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Miliarder porywa kobietę, przewozi ja prywatnym odrzutowcem do Paryża, gdzie gwałci ją 3 dni w 5-ciogwaizdkowym apartamencie. Miliarder jest bohaterem wszystkich kobiet.
Marian, bierze autostopowiczkę swoim Daewoo Lanos, i zmuszą ją do seksu oralnego w zamian za podwózkę. Kobieta zgłasza gwałt. Policja aresztuje Mariana i umieszcza go w areszcie tymczasowym. Wszystkie kobiety chcą kastracji zwyrodnialca.
Pod rozwagę...

ocenił(a) film na 8
baraja_2

Gwałt - przemoc fizyczna, ZMUSZANIE drugiej osoby do obcowania płciowego.
Przepraszam, czy główna bohaterka była do czegoś zmuszana i było robione coś bez jej woli? W ogóle co to za głupie porównanie?

marsza9

Bardzo dobre porównanie. Bo nie chodzi tu o kwestię głównej bohaterki, tylko masową fascynację Greyem, bo to, że ona miała spaczony umysł jak i on i odpowiadało jej to, nie oznacza, że to co on wyprawiał było dobre i normalne.

Camilla3

Uważasz ,że jeśli ktoś jest zafascynowany spawami seksu w większym stopniu niż Ty ,to ma spaczony umysł?
A co niby on takiego wyprawiał co wprowadziło Cię w takie zgorszenie?
Wiem,że nie wszyscy mają takie szerokie horyzonty w postrzeganiu świata rozkoszy ale jak już ktoś taki się
trafi to chwała mu za to ,niech czerpie z tego całymi garściami jeśli tylko może.
Oczywiście nie robiąc przy tym nikomu krzywdy.

Bokciu

Tu nie chodzi o sprawy seksu, po prostu nie wiedziałam, że kobiety lubią mieć nad sobą pana i być niewolnicami. Dziwi mnie to, bo ogólnie rzecz biorąc na okrągło huczą o równouprawnieniu i prawach kobiet, a tu okazuje się, że marzą o byciu przedmiotem. No cóż, każdy orze jak może.

Camilla3

Widocznie ta kobieta tego chciała i dobrowolnie poddała się całej tej zabawie. Równouprawnienie nie ma tu nic do rzeczy.

ocenił(a) film na 3
Camilla3

widać mało o kobietach wiesz.. dosłownie.

marsza9

Do kogo z tym argumentem, koleżanko? Marian, posiadacz Lanosa, wyszedł z pierdla na przepustkę i tak mu żal dupsko ściska, że aż musi się wyżyć na forum...

baraja_2

Jaki gwałt?

Evans18

Chodzi zapewne o to, że niniejsza książka/film uznaje gwałt za coś normalnego, czego mężczyzna może się dopuścić na kobiecie. Ponadto, niby przedstawia BDSM, podczas gdy tak naprawdę nie ma zupełnie z tym nic wspólnego.
No ale czego się spodziewać od fanfika Zmierzchu :)

baraja_2

Eee?

ocenił(a) film na 3
baraja_2

Bo Marian jest ekonomicznym impotentem! A to co nas (kobiety) podnieca, to się nazywa....

baraja_2

http://kwejk.pl/obrazek/2248197/warunek-romantyzmu.html