PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619213}

Piękno

Skoonheid
2011
5,3 1,6 tys. ocen
5,3 10 1 1637
5,6 5 krytyków
Piękno
powrót do forum filmu Piękno

Film absolutnie nie jest tak pocieszny i nie wiem jak można do ch..... tak ludzi wprowadzać w błąd.

ocenił(a) film na 8
ghoul_3

Dokładnie, a przed projekcją filmu na Festiwalu Filmy świata, pani która zapowiadała, że zaprasza na piękny film :)

ghoul_3

no ale człowieku...jak widziałeś film to dodaj swój opis, nikt ci tego przecież nie zabroni, prawda?przysłużysz się innym

ocenił(a) film na 8
mleczak26_2

ale nikt mi też nie rozkaże. jak będzie mi się chciało to napiszę

ghoul_3

Oj, no pewnie że nie nakaże,chodzi mi o to, że przeważnie nikt za nas niczego nie zrobi a skoro tutaj mamy taką możliwość(edycji treści) to dobrze z tego skorzystać, więc można trochę posarkać na pruderyjność dystrybutorów ale dobrze też "odpowiednie dać rzeczy słowo", tzn. jeśli wiesz że zachodzi jakieś zakłamanie to naprostuj. Bardzo bym cię o to prosiła.To taki mały apel, wyszedł personalnie ale kieruje go tak naprawdę szerzej, do siebie również:)

ocenił(a) film na 8
mleczak26_2

sorry, myslalem ze twoj koment w zupelnie innym tonie był, zaraz napisze opis.

ocenił(a) film na 8
ghoul_3

a jak wam się podoba opis wrzucony ostatnio? jak dla mnie tragiczny. spłyca i brzmi tak lekko i zabawnie jakby to komedia była.

ghoul_3

A tak w ogóle to będę musiał obejrzeć ten film raz jeszcze, bo chociaż oglądam dziesiątki bardzo różnych filmów to nie pamiętam zbyt wielu takich, które opierałyby się tak bardzo na niedopowiedzeniach, jak ten. No bo na przykład piszesz w swoim opisie, że on zaspokaja się na orgiach - ale jak te orgie działają? Dowiadujemy się przecież, że do tego domu, w którym ma ona miejsce przyjechał po raz pierwszy (padają pytania o to, czy łatwo znalazł drogę, zresztą posiłkuje się mapą), poza tym padają pytania, czy się ludzie znają - i wszyscy kręcą głowami. Więc może skorzystał z tego typu praktyk po raz pierwszy, właśnie po zobaczeniu Christiana?

ocenił(a) film na 8
Davus

O to ciekawe, umknęło mi to, że był tam po raz pierwszy. To rzeczywiście sporo zmienia, to znaczy, że miałem do czynienia z kimś innym niż myślałem.

ghoul_3

Może nie, może się spotykali wcześniej w innych miejscach. :P Choć z drugiej strony - chyba nie, bo w rozmowie podkreślane jest kilka razy, że ważne jest umiejscowienie tych orgii (ten, który przychodzi z młodym, czarnoskórym kochankiem podkreśla kilka razy, że ten młody "nie jest stąd" i że mogą mu zaufać, że nic nie ujawni). Ale możliwe też, że zmieniali mieszkania między facetami z tej grupki. Tak jak mówię - nic nie jest w tym filmie dopowiedziane.