PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42071
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Odjechana część, zdecydowanie najlepsza, na tym filmie po prostu nie można się nudzić, ciągła
akcja.. 10/10

Loorenaa

"Najlepsza"..... haha padłem, ten nielogiczny, krwary, głupi, żenujący, a nawet miejscami śmieszny kotlet jest najlepszy w tej serii ??
Toć to jest profanacja, hańba tym, którzy zabili mądrość Jigsaw znaną z 1,2 i 3, a ożywili tępą, malinową jatkę.

ocenił(a) film na 4
ArghesS

Dokładnie, nie ma tu nic prócz krwawej jazdy. Ta część najlepsza? Dla mnie zdecydowanie najgorsza, a najlepszą mogę nazwać 1 albo 2.

ocenił(a) film na 8
ArghesS

Może jakoś postaram się wytłumaczyć. Ludzie lubią różne typy horrorów. Są ludzie którzy lubią filmy ciekawe, są ludzie, którzy lubią bardzo krwawe, a są ludzie którzy lubią i filmy krwawe i ciekawe. Reszta ludzi lubi zombie, wampiry, demony itp. Część 7 wydaje się taką najbardziej krwawą. I dlatego część ludzi uważa ją za świetną część.

Musicxd

Dobra zgodzę sie z tym, ale 6 jest krwawa, ale ma jako tako fabułe i to całkiem niezłą jak na część 6, a to co to jest ?!? bitwa na piły ?!? hoffman rambo z nożykiem, piecyk świnka ?, dr gordon pomocnikiem ? chujowe dialogi, jigsaw skazuje za zdrade i rasizm ?! Pułapka z hakami, ale z wiatrakami, ahahaha polewka, 1 była bardzo realna, 2 też, trójka już mało, ale nadal na granicy, ale to to jakiś świat matrixa w pile ukryty..
Szczerze jako komedia dałbym 7/10,bo prawie ryczałem ze śmiechu, dobra parodia, ale jako fan serii mówie stanowczo nie głupocie i naciągactwu tej części, 4, 5 i 6 moge przełknąć, ale to coś to jedna wielka PROFANACJA jako kontynuacja.

ocenił(a) film na 8
ArghesS

Myślę, że z dr Gordonem to było tak że znudziłoby się widzą to że cały czas kontynuuje Hoffman. Czemu za zdradę i rasizm ? A czy w trzeciej części nie wciągnął Lynn do gry za zdradę ? Ostatnia część jaką oglądałam to była część 6, a dużo wcześniej oglądałam Piłe 3D. Ale mimo wszystko może i część 3D nie jest aż tak krwawa, to była fajna ta scena początkowa z Baradem, Ryanem i tą babką co zginęła. Dialogi do kitu i bez sensu pojedynek Hoffmana i Jill. No i troche przesadził z Bobbym, co prawda kłamał ale czy nie wsparł duchowo tą babke co sobie musiała uciąć rękę ? Po takim przeżyciu niektórzy ludze mogą do końca życia się nie otrząsnąć. A on pomógł im, co prawda nie zrobił to dla nich, ale dla kariery, ale nie był aż taki zły. Chyba nie mieli co wymyślić.

Musicxd

Sporo napisałem i wyskoczył błąd.. ale w skrócie o czym pisałem, koniec nie wieńczy dzieła.. tylko je niszczy, to nie to co zaczeła klimatyczna, rewelacyjna, pomysłowa, a nawet miejscami mądra jedynka, obejrzyj kiedyś jeszcze raz siódemkę i się dokładnie przyjrzyj.. ja wyliczyłem jak dobrze pamietam, 27 luk w scenariuszu, debilnych zachowań bohaterów i głupoty fabuły... kretynizm i brak pomysłów zasłaniany mięsem i krwią.. ot co.

ocenił(a) film na 8
ArghesS

4h temu oglądałam cz. 2 , właśnie oglądałam 3D. Część 2 bez porównania lepsza.

ocenił(a) film na 10
Loorenaa

Moge sie zgodzić:) 1,2 i 7 robią największe wrażenie.

ocenił(a) film na 7
Loorenaa

jeszcze to kręcą. O Boże! Jedynkę dało się oglądać, później twórcy podchwycili, że lud chce krwi i dokręcili kolejne części.

ocenił(a) film na 8
Loorenaa

Też się zgadzam :) 1, 3, 6 i 7 najlepsze.