PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42017
4,5 17 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Obejrzeć?

ocenił(a) film na 9

Jest przerażający? Na ile masakryczne sceny? Zastanawiam się czy obejrzeć... Pyta 13-latek, mam mało horrorów za sobą :)

pozdro

użytkownik usunięty
mati_kroolik

1. Żadna Piła nie była przerażająca, co najwyżej miała zaskakujące zakończenia i to też nie we wszystkich częściach.
2. Kwestia indywidualna... dla mnie te sceny nie były jakieś bardzo krwawe czy masakryczne.. po prostu typowe jak dla tej serii i tyle. Są filmy, w których są zdecydowanie mocniejsze sceny.
3. Jeśli oglądałeś 1-6 to możesz obejrzeć jako dopełnienie serii.

mati_kroolik

Ty to chyba jsteś za młody na Piłe

ocenił(a) film na 9
michalzawiski

wiek to tylko liczba ;)

mati_kroolik

ale nie zmienia to faktu, ze za młody jesteś na niektóre scenki.

użytkownik usunięty
mati_kroolik

Niestety nie tylko.

michalzawiski

Nie sądzę.Tu chodzi raczej o siłe woli. Ja obejrzałem serię mając 12 lat i w sumie to tak bardzo obrzydziła mnie scena z kwasem fluorowodorowym w Pile VI.

mati_kroolik

w sumie to wcale nie jest przerażający to jest taka komedia romantyczna więc spokojnie możesz obejżeć pozdro.

ocenił(a) film na 9
mati_kroolik

Ze względu na wiek Nie zrozumiesz tego filmu a poza tym jeśli chcesz obejrzeć horror to polecam "Zejście 2" może i nie jest to jakoś bardzo ambitne ale jako horror niezłe osobiście chce jeszcze zobaczyć "Pozwól mi wejść" ale póki co nie mogę o tym filmie nic powiedzieć

ocenił(a) film na 8
Konradla

ja w środę idę do kina na piłę :) zobaczę jaka będzie :P

Konradla

Mając 12 lat, zrozumiałem przesłanie. Jakie? Szanuj życie, póki je masz.

ocenił(a) film na 9
mati_kroolik

nie oglądałem jeszcze żadnej części Piły... to w takim razie zobaczę ;)

użytkownik usunięty
mati_kroolik

Zacznij od jedynki.

ocenił(a) film na 1
mati_kroolik

Ne oglądaj Piły bo skończysz jak ci ludzie tutaj.
Oni są nieszczęśliwi w życiu. Odczuwają satysfakcję oglądając sceny tortur.
Oglądanie Piły nie jest w modzie.
W modzie jest pluć na fanów Piły.

Supernatural

W modzie to jest plucie po holere tu wchodzisz trollu

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

co to jest holera?

Ani makabreską ani okrucieństwem piła nie przewyższa tego co można obejrzeć i usłyszeć w telewizji.
Tylko chore umysły mogą debatować nad "sensem" tego dzieła i brać je na poważnie.

ocenił(a) film na 8
Elmo_Is_Dead

w takim razie jestem chory

Elmo_Is_Dead

A czyli wszyscy jestesmy bo debatujemy nad sensem tylko ty jesteś zdrowy. setny raz powtarzam argumenty

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

dobrze że się zreflektowałeś bo już chciałem napisać że się powtarzasz.
Tak, jesteście chorzy. Trafiłeś w dziesiątkę.

Elmo_Is_Dead

Sam jesteś chory bo klasyfikujesz ludzi wedlug własnych norm

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Ta choroba nazywa się indywidualizm.

ocenił(a) film na 8
Elmo_Is_Dead

Ta twoja choroba to Egocentryzm.

Supernatural

plucie na ciebie miało być

ocenił(a) film na 8
Supernatural

Echh... kolejna wypowiedź na poziomie co? Supernatural to ty jesteś nieszczęśliwy w życiu, a twoją jedyną rozrywką jest bezsensowne zaczepianie ludzi na forum. Weź wyjdź na świeże powietrze to ci może przejdzie

Little_Jacob

Obawiam sie że jemu nic nie pomoże.

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

Little Jacob i Michalzawiski
O waszej niedojrzałości świadczy to ,że tak bardzo podoba wam się ten film. Jesteście stare dupy ,a fascynujecie się filmem przeznaczonym dla gimnazjalistów. To nie świadczy o was zbyt dobrze. Tym bardziej ,że cała ta seria jest najzwyczajniej słaba.

Supernatural

Nie mów mi o niedojrzałosci skoro sam jesteś niedojrzały, a objawiaia sie to u ciebie wyzwiskami w strone fanów i brakiem myslenia nad tym co się oglada i co sie pisze, nie wspomne już o podstawowych zasadach netykiety.

ocenił(a) film na 8
michalzawiski

Bardzo dobrze i trafnie powiedziane.

ocenił(a) film na 9
Supernatural

Supernatural ty masz chyba jakiś poważny problem z samym sobą

Nie rozumiesz Piły nie lubisz tej serii i nie widzisz w niej żadnego głębszego sensu ? trudno

Ale zarzucasz ludziom brak dojrzałości a sam w swojej paranoicznej nagonce na film nie podałeś ani jednego argumentu

wypowiedź olej Piłę zostań TAP MADL świadczy o twoim niskim poziomie inteligencji

Podejrzewam że jak czytasz wypowiedzi chwalące serię to masz pianę na ustach

Co do stwierdzenia że pluć na fanów piły jest modnie

Jeżeli ktoś robi coś tylko dlatego że jest to modne to jest ostatnim kretynem

ocenił(a) film na 6
Supernatural

Ten film jest od lat 18tu, więc gimnazjaliści nawet nie powinni go oglądać. Poza tym nie można powiedzieć że lubienie jakiegokolwiek filmu świadczy o niedojrzałości, gdyż o dojrzałości bądź jej braku mówią inne rzeczy niż filmowe gusta, których zresztą nie powinno się oceniać.

ocenił(a) film na 9
Nilith

kurna, wiem że mogę obejrzeć ten film, chodzi mi o to żebyście przytoczyli jakieś sceny itd... ale ok już obejrzałem bo jesteście jak jacyś irytujący opiekunowie którzy robią gówno z niczego... w każdym razie dzięki że poświęciliście chwile... żeby się pokłócić między sobą xD

użytkownik usunięty
mati_kroolik

Powtarzam: posłuchaj rady i zacznij od jedynki, po kolei.

ocenił(a) film na 9
mati_kroolik

Obejrzałeś? to teraz poproszę analizę psychiki Jigsawa skoro twierdzisz że MOŻESZ oglądać ten film :)

Jeśli wypowiesz się na poziomie to zwracam honor

ocenił(a) film na 8
Supernatural

Skoro ja i Michał jesteśmy niedojrzali to jakim człowiekiem musisz być ty? Dojrzałość ocenie się dzięki stylowi wypowiedzi i trafności argumentów, a nie guście filmowym

ocenił(a) film na 8
mati_kroolik

Szczerze? Absolutnie nie mając w intencji czepiania się Twojego wieku to uważam, że jesteś stanowczo za młody na którąkolwiek część Piły. Wierz mi i nie mówię tego ani złośliwie, bo mam jaknajlepsze i najszersze intencje.

ocenił(a) film na 10
mati_kroolik

Oglądaj jak chcesz. Wszystko dla ludzi.

ocenił(a) film na 8
mati_kroolik

Nie wpuszczą cię do kina, bo oficjalnie film jest od 18 a w praktyce ( w Heliosie) obniżyli ale do 15 a nie 13 poczekaj więc kilka lat. Piła nie jest zwykłym horrorem. To bardziej thriller trzyma w napięciu, ale głównie chodzi o fabułę, a nie straszenie widza. Co do makabry to jak byłem na seansie to ludzie wychodzili z kina w trakcie drugiej z pułapek ( SPOILER, ale taki mały) na złomowisku

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

Myślę że wychodzili z kina dlatego że film słaby a nie makabryczny. Jak ja byłem w kinie to chyba nikt nie wyszedł za to po seansie można było na twarzach widzów zauważyć lekkie uśmieszki zażenowania. Na dodatek jak pojawiły się napisy to z głębi sali ktoś rzucił "Ja Pie***lę ale to było gówno!" czym wywołał ogólną wesołość...:)

ocenił(a) film na 8
Elmo_Is_Dead

U mnie tak nie było a film mi się podobał.

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

A pytałeś tych co wychodzili "dlaczego?" ;)

ocenił(a) film na 8
Elmo_Is_Dead

Oczywiście, że nie. Ale słyszałem wiele uwag w stylu "niedobrze mi". Oczywiście, mogli być i tacy co film uznali za gówno. Powiedz mi czy ty pytałeś? Na podstawie wypowiedzi jednej osoby stwierdziłeś, że wszyscy mają to za gówno tak? I widziałeś uśmieszki zażenowania w ciemnej sali kinowej w okularami 3D. To musisz widzieć w ciemności. Pogratulować umiejętności : )

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

Albo ja piszę niewyraźnie albo ty nie potrafisz czytać...Nie wiem jak u was ale u nas w mieście, po seansie zapala się światło a okulary zdejmuje.
A i zasłyszeć można różne opinie ponieważ tłuszcza nie lubi opuszczać sali w ciszy.

ocenił(a) film na 8
Elmo_Is_Dead

Może nie uwierzysz ale u nas robi się to samo! Weź się tak nie produkuj bo ci żyłka pęknie: ) a na serio to twoja wola twój gust ale dla mnie film świetny

mati_kroolik

Jeżeli nie brzydzą cię takie sceny, jak publiczne przecinanie komuś brzucha ostrzami, lub wyjmowaniu klucza z żołądka, to możesz obejrzeć.