Jest przerażający? Na ile masakryczne sceny? Zastanawiam się czy obejrzeć... Pyta 13-latek, mam mało horrorów za sobą :)
pozdro
1. Żadna Piła nie była przerażająca, co najwyżej miała zaskakujące zakończenia i to też nie we wszystkich częściach.
2. Kwestia indywidualna... dla mnie te sceny nie były jakieś bardzo krwawe czy masakryczne.. po prostu typowe jak dla tej serii i tyle. Są filmy, w których są zdecydowanie mocniejsze sceny.
3. Jeśli oglądałeś 1-6 to możesz obejrzeć jako dopełnienie serii.
Nie sądzę.Tu chodzi raczej o siłe woli. Ja obejrzałem serię mając 12 lat i w sumie to tak bardzo obrzydziła mnie scena z kwasem fluorowodorowym w Pile VI.
w sumie to wcale nie jest przerażający to jest taka komedia romantyczna więc spokojnie możesz obejżeć pozdro.
Ze względu na wiek Nie zrozumiesz tego filmu a poza tym jeśli chcesz obejrzeć horror to polecam "Zejście 2" może i nie jest to jakoś bardzo ambitne ale jako horror niezłe osobiście chce jeszcze zobaczyć "Pozwól mi wejść" ale póki co nie mogę o tym filmie nic powiedzieć
Ne oglądaj Piły bo skończysz jak ci ludzie tutaj.
Oni są nieszczęśliwi w życiu. Odczuwają satysfakcję oglądając sceny tortur.
Oglądanie Piły nie jest w modzie.
W modzie jest pluć na fanów Piły.
co to jest holera?
Ani makabreską ani okrucieństwem piła nie przewyższa tego co można obejrzeć i usłyszeć w telewizji.
Tylko chore umysły mogą debatować nad "sensem" tego dzieła i brać je na poważnie.
A czyli wszyscy jestesmy bo debatujemy nad sensem tylko ty jesteś zdrowy. setny raz powtarzam argumenty
dobrze że się zreflektowałeś bo już chciałem napisać że się powtarzasz.
Tak, jesteście chorzy. Trafiłeś w dziesiątkę.
Echh... kolejna wypowiedź na poziomie co? Supernatural to ty jesteś nieszczęśliwy w życiu, a twoją jedyną rozrywką jest bezsensowne zaczepianie ludzi na forum. Weź wyjdź na świeże powietrze to ci może przejdzie
Little Jacob i Michalzawiski
O waszej niedojrzałości świadczy to ,że tak bardzo podoba wam się ten film. Jesteście stare dupy ,a fascynujecie się filmem przeznaczonym dla gimnazjalistów. To nie świadczy o was zbyt dobrze. Tym bardziej ,że cała ta seria jest najzwyczajniej słaba.
Nie mów mi o niedojrzałosci skoro sam jesteś niedojrzały, a objawiaia sie to u ciebie wyzwiskami w strone fanów i brakiem myslenia nad tym co się oglada i co sie pisze, nie wspomne już o podstawowych zasadach netykiety.
Supernatural ty masz chyba jakiś poważny problem z samym sobą
Nie rozumiesz Piły nie lubisz tej serii i nie widzisz w niej żadnego głębszego sensu ? trudno
Ale zarzucasz ludziom brak dojrzałości a sam w swojej paranoicznej nagonce na film nie podałeś ani jednego argumentu
wypowiedź olej Piłę zostań TAP MADL świadczy o twoim niskim poziomie inteligencji
Podejrzewam że jak czytasz wypowiedzi chwalące serię to masz pianę na ustach
Co do stwierdzenia że pluć na fanów piły jest modnie
Jeżeli ktoś robi coś tylko dlatego że jest to modne to jest ostatnim kretynem
Ten film jest od lat 18tu, więc gimnazjaliści nawet nie powinni go oglądać. Poza tym nie można powiedzieć że lubienie jakiegokolwiek filmu świadczy o niedojrzałości, gdyż o dojrzałości bądź jej braku mówią inne rzeczy niż filmowe gusta, których zresztą nie powinno się oceniać.
kurna, wiem że mogę obejrzeć ten film, chodzi mi o to żebyście przytoczyli jakieś sceny itd... ale ok już obejrzałem bo jesteście jak jacyś irytujący opiekunowie którzy robią gówno z niczego... w każdym razie dzięki że poświęciliście chwile... żeby się pokłócić między sobą xD
Obejrzałeś? to teraz poproszę analizę psychiki Jigsawa skoro twierdzisz że MOŻESZ oglądać ten film :)
Jeśli wypowiesz się na poziomie to zwracam honor
Skoro ja i Michał jesteśmy niedojrzali to jakim człowiekiem musisz być ty? Dojrzałość ocenie się dzięki stylowi wypowiedzi i trafności argumentów, a nie guście filmowym
Szczerze? Absolutnie nie mając w intencji czepiania się Twojego wieku to uważam, że jesteś stanowczo za młody na którąkolwiek część Piły. Wierz mi i nie mówię tego ani złośliwie, bo mam jaknajlepsze i najszersze intencje.
Nie wpuszczą cię do kina, bo oficjalnie film jest od 18 a w praktyce ( w Heliosie) obniżyli ale do 15 a nie 13 poczekaj więc kilka lat. Piła nie jest zwykłym horrorem. To bardziej thriller trzyma w napięciu, ale głównie chodzi o fabułę, a nie straszenie widza. Co do makabry to jak byłem na seansie to ludzie wychodzili z kina w trakcie drugiej z pułapek ( SPOILER, ale taki mały) na złomowisku
Myślę że wychodzili z kina dlatego że film słaby a nie makabryczny. Jak ja byłem w kinie to chyba nikt nie wyszedł za to po seansie można było na twarzach widzów zauważyć lekkie uśmieszki zażenowania. Na dodatek jak pojawiły się napisy to z głębi sali ktoś rzucił "Ja Pie***lę ale to było gówno!" czym wywołał ogólną wesołość...:)
Oczywiście, że nie. Ale słyszałem wiele uwag w stylu "niedobrze mi". Oczywiście, mogli być i tacy co film uznali za gówno. Powiedz mi czy ty pytałeś? Na podstawie wypowiedzi jednej osoby stwierdziłeś, że wszyscy mają to za gówno tak? I widziałeś uśmieszki zażenowania w ciemnej sali kinowej w okularami 3D. To musisz widzieć w ciemności. Pogratulować umiejętności : )
Albo ja piszę niewyraźnie albo ty nie potrafisz czytać...Nie wiem jak u was ale u nas w mieście, po seansie zapala się światło a okulary zdejmuje.
A i zasłyszeć można różne opinie ponieważ tłuszcza nie lubi opuszczać sali w ciszy.
Może nie uwierzysz ale u nas robi się to samo! Weź się tak nie produkuj bo ci żyłka pęknie: ) a na serio to twoja wola twój gust ale dla mnie film świetny