PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42071
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Co sądzicie o pierwszej scenie rozgrywającej się w szklanym "pudle"?
Dla mnie scena ta była kiczem, dialogi same parodiowały film i doszedłem do wniosku, że była to po prostu "udawana" zagadka mająca promować książkę Boby'ego, który rzekomo wygrał grę z Jigsawem. Taki event, a nie rzeczywista gra.
Czekam na Wasze spostrzeżenia:)

ocenił(a) film na 9
pozman

Ciekawa teoria co do 7 to akurat w tej części najsłabiej wypadła gra aktorska w historii całej serii (jednak 7 w moim osobistym rankingu pił jest na 3 miejscu :) )

Jeśli chodzi o pułapkę to wg mnie stworzył ją Dr Gordon

Hofman był zwykłym psycholem i nie wpadł by na innowacje z grą w miejscu publicznym

Do tego Gordon sam zdradzał kiedyś żonę więc po przemianie Miłość ma jest dla niego najwyższą wartością

No i dwie świnie które z nim współpracowały w ostatniej scenie to podejrzewam tych dwóch chłopaków

Przypominam też scenę w której obydwaj wpatrują się w program tv z wypowiadającą się kobietą która mówi że cieszy się z tego że przeszła grę

Widać po nich ( i po tym co mówią) że zgadzają się z tym że to zmienia ludzi a więc Gordon mógł ich nająć

Dlatego też nie obraził bym się gdyby zrobiono film Dr Gordon no bo w końcu Piła się skończyła :)

ocenił(a) film na 9
Konradla

"Do tego Gordon sam zdradzał kiedyś żonę więc po przemianie Miłość ma jest dla niego najwyższą wartością" No właśnie a jak by zastrzelił Adama, a nie tylko odpiłował sobie stopę. to by pewnie by ją kochał jeszcze bardziej :)

Dla mnie ta pułapka choć fajna i efektowna, to nijak właśnie ma się do pułapek Johna lub Hoffmana a tym bardziej co Gordona obchodziła by 2 nastolatków którzy są oszukiwani przez głupią laskę? Więc dla mnie ni jak ma się do wcześniejszych pułapek. Gdzie ty tam widziałeś że coś jeszcze mówili jak grzecznie siedzieli w kółku na terapii, ale zgodzę się z tym że to pewnie oni pomagali Gordonowi.

ocenił(a) film na 9
Robert831231

Siedzieli sobie we dwóch w barze i oglądali program w telewizji w którym wypowiadała się ofiara Johna mówiąc jak to zmieniło się jej życie (wg mnie to wychwalanie Johna w tej części jest nieco śmieszne i niepotrzebne bo przypomina mi się jak po 3 części żartowaliśmy sobie z kolegami że pod oknem domu Johna jest masa inwalidów i błagają go żeby wyszedł na balkon im pomachać)

No i w tej scenie sami stwierdzili że to zmienia ludzi

Gordon jest wg mnie najbliżej bo tylko jego j można by jeszcze jakoś uzasadnić

Samą pułapkę mógł jednak stworzyć dla niego Hoffman (razem pracowali u piły a po zdziwieniu Hoffmana w ostatniej scenie można wnioskować że nie spodziewał by się że Gordon mu coś zrobi)

Bo wahadło Hoffmana też przecinało brzuch Więc tapiła tarczowa dla tej dziewczyny jest w jego stylu

No i Gordon zajmował się jedynie chirurgią samemu by raczej żadnej pułapki nie zbudował

ocenił(a) film na 3
Konradla

To nie tych dwóch gości siedzi w barze, tylko Bobby i jakiś drugi. Tamten podsuwa pomysł, że ofiary mogą sporo zarobić na ocaleniu i w ten sposób Bobby wpada na pomysł udawania ofiary Jigsawa

historyX

Ło Panie, toż to ja 10 lat temu ten komentarz napisałem.  

Ps.  nie mam pojęcia dlaczego  wyświetla mi się nie mój nick...