Super, poprostu klasyka gatunku. Horror jest po to aby sie bac
hhahahahhahahahahahahahahahahahahahahhahahaha " klasyk" hahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahahhaha ty chyba nigdy nie widzles dobrego horrory maly ....
przede wszystkim jest dobra mieszanka thrillera i horroru (ze wzgledu na elementy gore) a takze w to wszystko wpleciona jest dosc ciekawa i zakrecona fabuła... w całości otrzymujemy dosc oryginalna serie filmów... cos nowego... tak jak dawniej był "koszmar z ulicy wiazów", "Halloween" czy "Piatek 13-tego"... I plusem dla Piły jest to ze to calkiem nowa seria, jedna czesc przechodzi ciekawie i nieschematycznie w nastepna... nie tak jak np w Piatku 13tego (od 2 czesci w gore) Jason ozywał na poczatku i ginał na koncu...
Nie powiedziałbym ze to jakies specjalne ambitne kino bo tak powiedziec nie moge mimo ze lubie tą serie... ale napewno warte obejrzenia :)
ona (seria) nie NIE jest warta obejrzenia ...TY chyba nigdy nie widzales dobrego horroru ...
ps. pacz ,patrz - blad w klikaniu...
a kto powiedział ze Piła to horror? Filmweb? dla mnie to dobry thriller z dobrze zakrecona fabułą ;]
spokojnie bo sie spocisz....
Pila nie jest horrorem ....i nigdy nie bedze .....pododzic sie trzeba z okrutna prawda........."dzecko"
sapiesz? sapiesz? to sap dalej :P
Jak dla mnie Piła nie jest horrorem... Horror ma straszyc! I zdaje sobie ze dostaje ta kategorie tylko ze wzgledu na sceny przemocy (gore) ale dla mnie to thriller i tyle... tak jak Se7en (choc ten jest duzo lepszy) Tam tez było kilka mocniejszych scen a mimo to film uznany jest jako thriller... nie wierzcie we wszystko co pisza troche wlasnego rozumu tez trzeba miec
Milalam nadzieje ze mam do czynienia z innymi ludźmi, ale niestety wszędzie się wepchną te... (nie wiem jak Was nazwać)
w takim razie musisz sobie poczytać czym jest horror, muszę Cie uprzedzić, że bardzo sie rozczarujesz :P no chyba, ze w filmie wystepuja jakieś nadprzyrodzone rzeczy hehe
ja już pracuje dziewczynko :P i tudiuje zaocznie :P...
"Horror (łac. groza, strach), fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych."
tyle w temacie.. nie wiem czy miałaś juz w szkole czytanie ze zrozumieniem... ten tekst może być troche trudny dla Ciebie
Studia zaoczne hehehe to gów***** studia. Widac zreszta po Tobie:) Kopiowac tekst chyba kazdy umie, ale widac dla ciebie wlasnymi slowami to za trudno .Szkoda
UXI88 to jakis glupi bachor. Widac po tym, co pisze. Kazdy moze napisac ze jest dorosły .Co za gnioty
a co do tego darka- szmirka to nie znasz mnie więc nie pisz, że jestem bachorem...
uxi88 napisał co to horror podręcznikowo i kaha powinnaś to zapamiętać. Element nadprzyrodzony w horrorze jest obowiązkowy, a w Pile go nie ma.
hej ciastek nie masz nic innego do roboty ..szydelkowania ,lub farbowania wlosow czy co ?
hehe widać jakie bogate slownictwo ma ta cała kaha czy jak to tam sie zwie... oprócz " gowno sie znasz" nie potrafi stworzyć zadnego sensownego zdania... no tak w 1 klasie podstawówki dopiero uczą pisać...
Dzieckiem to wy jestescie uxi i inne pokemony. Kaha ma racje, ze sie gowno znacie bo tak poprostu jest! 10/10 pila jest swietnym HORROREM
A TY RADZIU SMRODZIU ZAJMIJ SIE LAPANIEM KOLEZANEK ZA WARKOCZE, BO CHYBA TAKIE RZECZY SIE ROBI W PODSTAWOWCE...
....morze w twojej wiosce takie durne zabawy sa ...
"RADZIU SMRODZIU" ladny debil z ciebie ....
jak grochem o sciane PILA NIE JEST HORROREM ......"RADZIU SMRODZIU " Qurwa ale glupi jestes ...
RADZIU PEDALODZIU CI SIE BARDZIEJ PODOBA ?? OK BEDE CIE TAK NAZYWAL MOJ TY KOMPLETNY NIE ZNAWCO FILMOW
co a ja ? .... o to moja historia.. raz napisalem co mysle o filmie i przychlast "darek-..."przyczepil sie ....(czemu dwa imiona morze jego mamusia nie wiedzala z kim zaszla ?).... i odtamtej pory postanowilem gowniarzowi nie popuszczac ... tyle z mojej histori ...
poprostu szkoda czasu na ciebie ......
i przestan koles z tekstami bo sa zalosne a Mi nawet nie chce sie na nie odpisywac...
ps."pedalodziu" - taka masz ksywke w środowisku gejowskim ?
na to , że darek- szmirek jest idiotą ^^ ale tu nei potrzeba argumentów... wystarczy posty przeczytać...
heh pewnie , że tak... niemożliwe żeby trzy różne osoby pieprzyły takie same głupoty heh
jeju, ale inteligentna rozmowa, nieźle się uśmiałam jak to czytałam...
a co do Piły według mnie nie jest horrorem tylko właśnie thrillerem psychologicznym, są w nim elementy filmu gore, ale nie typowego horroru, gdyż nie ma tam zjawisk nadprzyrodzonych ani żadnego monstrum...
za przeproszeniem nie jestem żadnym dzieciakiem i nie mam zamiaru wysłuchiwać Waszych głupich docinek... tak się składa, że Polska jest wolnym krajem i każdy wyraża swoje zdanie, według mnie nie jest to typowy horror, a Wy możecie sobie myśleć co chcecie tylko bez obrażania innych ludzi...
Zgadzam się z justa208. Piła nie jest horrorem. I każdy może wyrazić swoją opinię, od tego jest forum. Ale nie wszyscy tutaj to pewnie rozumieją. Macie fajną filozofię "Kto się nie zgadza z moim zdaniem jest głupi" delikatnie mówiąc. Każdy kto tak myśli pewnie jest po prostu dzieciakiem.
I wracając do tematu, niech ludzie którzy uważają, że Piła to horror niech wymienią sceny podczas których się wystraszyli.
Pozdrawiam
(teraz pewnie zostanę zwyzywany co dowiedzie że jesteście dziećmi)
Zgadzam się z justa208. Piła nie jest horrorem. I każdy może wyrazić swoją opinię, od tego jest forum. Ale nie wszyscy tutaj to pewnie rozumieją. Macie fajną filozofię "Kto się nie zgadza z moim zdaniem jest głupi" delikatnie mówiąc. Każdy kto tak myśli pewnie jest po prostu dzieciakiem.
I wracając do tematu, niech ludzie którzy uważają, że Piła to horror niech wymienią sceny podczas których się wystraszyli.
Pozdrawiam
(teraz pewnie zostanę zwyzywany co dowiedzie że jesteście dziećmi)