PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105782
5,1 34 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Jak to było z tym, że Obi porwał ofiary? Obi raczej nie był pomocnikiem Jigsawa, raczej był tylko ofiarą. Myślę, że Jigsaw wykorzystał go tylko do porwania innych.

Obi pomógł w porwaniach. Nie wiem jednak czemu Obi porwał tą laskę, może dla swoich korzyści? Może Jigsaw mu kazał? Nie wiem. Nie wydaje mi się, żeby Obi był pomocnikiem Jigsawa, a to dlatego, że wątek Obiego nie był szerzej przedstawiony w tej serii. Przedstawiono kilku pomocników: Amandę, Hoffmana, Dr Gordona, Logana - o nich wiemy więcej. Wiemy, że Obi trafił do pułapki za oszustwa, ale jednak najpierw Obi pomógł Jigsawowi (w porwaniach) a mimo tego, później Jigsaw skazał go na śmiertelną pułapkę, więc trudno tu mówić o współpracy. Chyba, że Obi zostałby pomocnikiem, gdyby przeżył? Bo inni pomocnicy Jigsawa są po swoim teście, który przeżyli. Mogli dodać chociaż jedną scenę, która wyjaśniałaby czemu Obi pomógł w porwaniach, i jak ogólnie z tym było. Ale i tak film jest genialny.

Aha, jeszcze jedno. Prześliczna jest Addison. Serio. Bardzo ładna dziewczyna.

Belem

Obi nie pomógł w porwaniach. Skąd ta dziewczyna mogła wiedzieć, kto siedział za nią z tyłu w samochodzie? Miała zaniki pamięci w skutek wdychanego gazu. A co do Addison, w pełni się zgadzam.