Chyba was głowa boli jak myslicie ze Piła jest lepsza od Piły 2. W Pile 2 mamy jakis sens, film trzyma w napięciu!! D jedynki nic nie mam ale tam to tylko oni go szykaja i nic ...momentami nudnawe...jedynce daje 7/10 a dwójce 9/10 bo filmik spoko...teraz czekamy na trójeczkę...ciekawe...bardzo ciekawe...JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAĆ...!!!!!
zgadzam sie z Toba :)
wg mnie 2 lepsza od 1
choc oby dwie czesci bardzo szokujaco sie zakonczyly! bardzo! :D
Może i dwójka była bardziej żwawa, ale dla mnie klimat, zakończenie, było ciekawsze z jedynki.Ale za to w dwójce było więcej najciekawszej postaci w tych filmach czyli Jigsawa. Ciężko mi wybrać ale jednak wole pierwszą część, dwójka jednak powiela schemat (pułapki, zamknięci ludzie i zaskakujące zakończenie). Ja nie mówie, że to jest złe, wręcz przeciwnie. Ale Saw I to było coś nowego ( dobra , nie wyskakujcie mi tu z Cube teraz :) ).
1 zasługuje wg mnie na miano "lepszej", a wytłumaczenie jest proste - to od niej wszystko się zaczęło - gdyby nie jedynka dwójki by nie było ;DD. Pzdr
Być może Piła 2 miała kilka błędów, ale nie tak karygodnego, jak jak część pierwsza, czyli zakończenie. Co z tego, że nikt nie spodziewał się, że trup leżący w środku pomieszczenia jest głównym winowajcą. Zastanówcie się jakie to głupie. Gość chory na raka przez cały film leży, musi być maksymalnie skoncentrowany żeby nie wpaść, do tego bardzo wolno i spokojnie oddycha i jeszcze żeby było ciekawiej, cały czas kontroluje sytuacje w pomieszczeniu. Czy wiecie jak ciężka to jest sztuka? Do tego kiepskie aktorstwo pana doktorka w jedynce. Dlatego uważam, że drobne błędy części drugiej, to nic w porównaniu z całokształtem jedynki.