PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105687
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Nienawidzę recenzentów filmwebu! Piszecie takie bzdury, że z waszych recenzji nic nie zrozumiałem. Piszecie tylko po to, aby coś napisać i dostać hajs. Żenada narodowa!

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

to tak jak z samochodem... kto Ci go lepiej zrobi mechanik ktory sie na tym zna czy facio ktory dwa razy zajrzał pod maske?!

_Pablos_

Jeśli jest lepszy, to proponuję, żebyś nam go podesłał a my go wtedy ocenimy i porównamy. Co Ty na to?

ocenił(a) film na 4
Kozii512

Biorąc pod uwagę stosunek dysponowanego budżetu obu producentów ośmielam się stwierdzić, że Piła II wysiada.

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

no to zarzuc na youtuba i podaj nam linka a my go ocenimy ]:->
Tylko zebysmy po tym filmie nie wysiadli... z pedzacego pociagu :D

ocenił(a) film na 4
Makron

Nie mam tego filmu bo nigdy nie powstał :] Chcę tylko uswiadomić wam, że Piła II nie ma w sobie nic ambitnego, jest słabo zagrana i bezsensownie obrzydliwa. Ambitni studenci którzy tworzą swoje własne nisko - bardzo niskobudżetowe produkcje są ambitniejsze niż to "dzieło" zwane Piłą.

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

to ja Cie stary nie rozumiem napisałeś ze film ktory ktoś tam ZROBIŁ jest lepszy... a jak Cie prosimy bys go tu zapodał piszesz że NIGDY NIE POWSTAŁ... cos mi tu brzydko pachnie ;]

ocenił(a) film na 4
Makron

No bo nie powstał. Co niby ci tu brzydko pachnie. Wkręcałem wałka. Ściemniałem. :] Piła II i III to strasznie słabe filmy.

Makron

Chora akcja. Kłucisz się, że twój czy twojego kolegi film jest lepszy od "Piły II" a okazuje się, że taki film nie istnieje :D kolorzyujesz...

ocenił(a) film na 4
Kozii512

Nie koloryzuje. Moim celem nie było chwalenie się filmem jakiegoś kolegi tylko uświadomienie, że Piła II jest słaba. Wystarczy dać taki sam budżet i zaplecze młodemu ambitnemu twórcy i zrobi lepszy film :]

ocenił(a) film na 4
Kozii512

Fajne masz musztardówy, jak kineskop od telewizora :]

_Pablos_

"ja"? Chyba nie zdajesz sobie sprawy, kto znajduje się na moim avatarze...

ocenił(a) film na 4
Kozii512

No właśnie nie wiem kto, ale fajne są...

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

hehe juz wole reklamy jak to studenckie ambitne kino :D

ocenił(a) film na 4
Makron

A ja wolę reklamy niż Piłę II. Przynajmniej niektóre z nich mają lepszy scenariusz i reżyserię :]

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

jak dla mnie to pablos tylko prowokuje... nic wiecej... chcesz to ogladaj reklamy... tam fabula jest napewno mniej skaplikowana ;]

Makron

Ja ogólnie nie rozumiem takich sytuacji. Jeżeli komuś się film tak strasznie nie podoba, to czemu non-stop pisze posty na forum itd.? Kłóci się, porównuje do studenckich filmów, itd... Jeżeli mnie przykładowo nie ciekawi film, to wystawiam ocenę, ewentualnie wystawiam jakiś komentarz. Jednak nie staram się drązyć tematu, żeby tylko postawić na swoim...Tyle!

ocenił(a) film na 10
Kozii512

mnie ciekawi po co ogladac kolejna czesc skoro wczesniejsza sie mi nie podobała... obejrzał dwójke po co sie brał za trójke...?

tego najstarsci fizjologowie nie wiedzą :D

ocenił(a) film na 4
Kozii512

Przecież to jest forum i każdy może nie zgodzić się z czyimś zdaniem prawda? Ja nie zgadzam się z twoim. Twierdzisz, że krytycy Piły dostrzegają tylko sadyzm, twierdzisz, że ten film powstał w bardziej szczytnym celu niż pokazywanie sadyzmu, a ja się nie zgadzam. Owszem w filmie jest pewne przesłanie ale kiepsko to wyszło i nie przekonywująco. Dlatego mimo szczerych chęci twórców wyszło to co wyszło czyli krwawe nudne widowisko. "Chcieliśmy dobrze a wyszło jak zwykle". Dlatego ten film ukazuje PRZEDE WSZYTKIM sadyzm. W dodatku jak na dobry thriller przystało ten film w ogóle nie straszy a jedynie brzydzi. W efekcie widz oczekuje tylko tego, kiedy komuś wreszcie wyprują flaki, kiedy połamią gnaty, bo nic ciekawszego w tym filmie nie ma i tyle.

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

sadyzm to ukazuje Hostel... bo tam nawet na siłe przesłania nie mozna znalezc ;] a i przede wszystkim cenie sobie krytykow ktorzy maja ciekawe argumenty a nie wyssane z palca porównania z filmami studenckimi kote w dodatku nie istnieja...

ocenił(a) film na 4
Makron

Hostel to dno jakich mało. Piła II w porównaniu do Hostela to arcydzieło. Jednak to arcydzieło to też głównie sadyzm.

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Ja powiem tak Piła to moze nie gleboki film ale za to z ciekawym scenariuszem oraz pokazuje ze gwiazdorska obsada nie jest potrzebna by film mógł odnieść sukces... jak na thriller jest to bardzo udany i zaskakujacy film... ba cala seria... a jesli chcesz cos głebokiego to obejrzyj Forrest Gumpa, Skazanych na Shawshank czy Przerwaną lekcje muzyki... takich tytułów moglbym po namysle wypisac jeszcze wiecej...

ocenił(a) film na 4
Makron

Jak na thriller to jest bardzo słaby film. Może jak na horror jest lepszy. Na thrillerze człowiek powinien być w napięciu, a nie czekać na wyprówanie flaków i jedyny dobry moment w filmie, czyli w przypadku Piły, zakończenie.

ocenił(a) film na 4
Makron

"...a jesli chcesz cos głebokiego to obejrzyj..."

To wy się dopatrujecie nie wiadomo czego w tym filmie, ja tylko z tym polemizuję...

ocenił(a) film na 4
Makron

"bo tam nawet na siłe przesłania nie mozna znalezc ;]"

To prawda ale za to w Pile przesłanie jest wcisnięte na siłę. Taki pretekst aby nakręcić horror czy thriller (kto jak woli).Jest mało przekonywujące i banalne. Gdyby nie to przesłanie to pozostałby dosłownie sam sadyzm. Bo innych walorów praktycznie nie ma. No bo jakie? Aktorstwo? Scenariusz?

ocenił(a) film na 4
_Pablos_

I tak wysoko oceniłem Piłę bo na 6/10, Piłę II na 4/10 :]

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

no coz ty tu tylko widzisz flaki ktorych naprawde bardzo duzo bylo szczególnie w jedynce... ;]

ocenił(a) film na 4
Makron

Jedynkę doceniam, podobała mi się. Reszta to marna próba kontynuacji.

ocenił(a) film na 1
Makron

Ciężko powiedzieć o przesłaniu bądź po prostu smrodku dydaktycznym w filmie pokroju piły. Jeżeli więc ktoś miałby wyciągnąć z niego wnioski to zaporzyczyłby także pomysły na mordowanie, pezpodstawne zamykanie i narkotyzowanie innych. Nic tylko naśladować.

ocenił(a) film na 10
sirfilip8

nie ktorych filmów nie bierze sie na powaznie... tylko oglada dla samej fabuły... Hmm bo Piła choc ciekawa to nie jest Forrestem Gumpem czy inna kopalnia mądrości życiowych.. bo to nie ten gatunek filmowy!!!!!!