PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105691
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

wiec w Drugiej Czesci Piły widac jak ten Dziadek opowiada policjantowi swoja historię... w czasie tej historii pokazane jest jak Jingsaw wchodzi do lekarza ( a na drzwiach widnieje tabliczka "Dr.Gordon") po tym, jak dowiaduje sie ze jest chory zaczyna Zabijac ludzi, w tym Dr. Gordona. (pamietajmy ze poznał go jak był starym człowiekiem ) tymczasem w pierwszej czesci piły, lezacy na ziemi Jingsaw starszego pana nie przypomina, jest dosyć przypakowany i łysy z tego co pamietam.... ? moze sie myle, ktos mi to objaśni ?

BBBsssDDD

Skoro zabija dopiero jak sie tego dowiedzial to troche inaczej musial wygladac bo zanim wpakowal w to Dr. Gordona i Adama zabił tak z 5 (a przynajmniej tyle było pokazane - kto wie czy nie z 50? :]) osób. :D

ocenił(a) film na 8
BBBsssDDD

No ale jak nie przypomina?? wlasniejest bardzo bardzo podobny jak tak teraz patrze to widac podobieństwo tylko ze w 1 czesci wogóle Jigsawa twarzy nie bylo pokazanej oprócz sytuacji w tym szpitalu wiec nikt nie wiedzial ze to ten dziadek lezy a łysy byl bo sie zgolil zeby sobie nalepic na glowe ta wielką "niby-rane" ze tam niby ma glowe rozbita czy cos dlatego byl łysy. Najbardziej w tym filmie podoba mi sie ten motyw ze Jinsaw nie zabił nikogo tak naprawde oni wszyscy zabijali sie sami wogóle w 2 czesci jest taki motyw ze jest mordercą który tak naprawde nikogo nie zabił:) podoba mi sie postac tego psychopaty:) Ale tez nie wiem czy nikt nie pomyślal o tym ze teraz w śród innych psycholi moga sie rodzic dziwne pomysły i zaczną porywac ludzi i przypinac im do głowy polapki takie jak sie w lasach na wilki zaklada czy inne zwierzaki:P hehe i kazą wybierac albo klucz albo bez ręki byc np:P hehe troche juz przekolorowałem ale warto sie zastanowic czy ktos tego moze nie wziąść do siebie bo to co jest fikcja w tym filmie wcale nie znaczy ze nie ebdzie mialo miejsca w prawdziwym swiecie, oczywiscie nie chodzi mi ze ktos zamknie 8 osób w domu ale takie półapeczki na 1 osobe są całkiem możliwe...

ocenił(a) film na 9
BBBsssDDD

no cóż jak wiemy Jigsaw jest chory na raka i jak wiemy to ta choroba raczej nie upiększa człowieczka i jak wiemy troszku czasu minęło od czasu gdy pojawił się w gabinecie Dr. Gordona, więc teraz już wiemy wszyściutko :)