Ja myślę że ofiary zemszczą się...na Amandzie. No bo w końcu ona kontynuuję pracę Układanki. A muszę przyznać, iz w dwóce myślałam że Daniel i Amanda będą razem, ale jak widać reżysera udało się mnie zaskoczyć podobnie jak w pierwszej części (gdzie okazało się że mordercą był trup pomiędzy nimi). Po porostu myślałam że to będzie kolejne sentymentalne zakończenie: ofarny ocaleją a gostka wsadzą za kratki. W dwójce wiedziałam mniej więcej co mnie czeka ale nie myślałam że Amanda stanie się zła. Potem gdy detektyw trafił to łazienki - dobry moment. Tego się nie spodziewałam i ze w ogóle jakiś powrót do pierwszej części będzie. Już sama Amanda mnie zaskoczyła.
W tym filmie ludzi zabija głupota. Gdy koleś wchodzi do pieca - trza było poszukać innego wejścia które zapewne by sie znalazło, a gdy już był w płomienach i John powiedział przedtem "tylko diabeł może ci pomóc" czy coś w tym stylu dlaczego nie przekręcił tego kurka? albo gośca drzwi zabiły. Facet mówił "nie otwierajcie drzwi" to palant otworzył. albo jak tamta babka włożyła tam łapę i się uwięziła. To po co pcha drugą? Ale pomimo tych niscisłości film nie zły i fajnie zrobiony. Zadbali o montaż to widać no i te pomysły na grę. Tego się powinnno gratulować producentom, reżyserom i tym innnym. Dziękuję.
"myślałam że Daniel i Amanda będą razem" mmm... tz. że zostaną parą?? przecież toż to stary okropny babsztyl z tej Amandy:D i spapugowała fryz po kolesiu z Rasmusa:D
A ja jestem ciekawa czy skoro Daniel przeżył to powie, że Amanda była tą złą? Tz. czy wogóle sobie z tego zdał sprawe, bo w jeśli stracił przytomność jeszcze w chacie to może nie mieć pojęcia co sie działo dalej, może myśleć, że Amanda tam umarła. Gdyby wiedzieli, że Amanda była za Johnem byłaby wieksza szansa na ocalenie Erica, można szukać jej z listem gończym, popytać po rodzinie i starych znajomych, sprawdzić ich bilingi telefoniczne, może dzwoniła cześciej z budek rozmieszczonych w pewnym okręgu? itd.
A co do sentymentalnych zakończeń to ja cały czas mam nadzieje, że Eric przeżyje i się ładnie z synkiem uściska:P