Sądze że ten film jest przereklamowany! Pierwsza część była niezła, ale to jest poprostu tandeta! Nie wiem jakim cudem ten film jest na światowych listach przebojów!
Ty chłopcze jesteś zbyt pusty aby pojąć logikę tak wspaniałego filmu! Ten film tak jak pierwsza część to MAJSTERSZTYK! Ten film wyróżnia się, ma zaskakujące zakończenia, odpowiednio dopasowany klimat i podziwiam autora! Tandetą można nazwać bohatera TANDETNEJ gry Metal Gear Solid, w której WĄŻ:)(Snake) sam stawia czoła setką żołnierzy! po prostu wstyd że ktoś coś takiego wymyślił! buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nie wyszło ci, poniewarz wszyscy ten film bardzo lubią, więc sorry! Za młody jesteś BIZONIE! :P
PC włąśnie pokazałeś że jesteś kompletnym kretynem i nie znasz się na filmach! Zakończenie jest tak naciągane że głowa boli, a jeżeli ktos kto zna sie na grach komputerowych i czyta ten temat, to napewno przyzna że seria Metal Gear ma najlepszą fabułę wśród gier. Ale to nie jest strona o grach tylko o filmach! Więc przestań wygadywać głupoty nie na temat!
Głupki jesteście:P
Jeden pisze, że tandeta.
Drugi, że majstersztyk, który wszystcy lubią.
Rany...
Każdy ma swoje zdanie na ten temat. A ja znam się z PC'm osobiście, i wiem że wpisał sie on tu tylko po to, by mnie ośmieszyć. Jednak troche mu to nie wychodzi... :p
Jasne, że nie wychodzi. Ja uwielbiam ten film, ale komentarz pc'iego jest według mnie ostro przesadzony... Majstersztyk? Przecież w tym filmie roi się od błędów... A tekst, że wszystkim się podoba już kompletnie mnie rozwalił:P Przecież dużo osób ostro jedzie po tym filmie...
Jeszcze słowo a podpiepsze cie do administratora za obrazę! Albo zaczniesz gadać jak człowiek albo pożałujesz...
Mam ciebie i to co zrobisz głęboko w d...użym wazonie! Kim ty jesteś że możesz mnie szantażować? powiem ci małą zepsutą ... wężem(solid snake) hihi (lol) Kiss my ass!
Słuchaj "pc", jesteś żałosnym frajerem, który łyka takie badziewia pokroju "Piły 2" i "American Pie" jak dziecko. Chłopie weź się zastanów lepiej co piszesz chwaląc takie filmy, a przed wszystkim obrażając Solid Snake'a i Metal Gear Solid (co było już szczytem twojej głupoty).
I zmień lepiej zdjęcie.
Zgadzam się z tobą tomekd. PC poprostu myśli że to co on lubi, mają lubieć wszyscy (i na odwrót)! Jeżeli ktos ma inne zdanie na jakiś temat, odrazu zaczyna go krytykować. My mieliśmy dyskutować o filmie, a PC zrobił z tego bójke na wyzwiska! A od krytykowania MGS są profesjonalni recenzenci, a nie spotkałem się w żadnym magazynie o grach komputerowych (ani na stroniach internetowych o tej tematyce) z oceną którejś gry z tej serii poniżej 9! Więc, co masz jeszcze do powiedzenia?
Pc nie zmieni zdjecia. Dlaczego miałby to robić? W końcu to jego prawdziwe ;) Megaloman, egocentryk... To na bank Wojewódzki:D
A tam. Żaden megaloman i egocentryk. Ten gość poprostu robi z siebie pajaca, a może poprostu próbuje nieudolnie naśladować i tak już nieudolnego Wojewódzkiego?
Nie tomekd, Wojewódzki ma jakieś ograniczenia i czasami zachowuje klasę! PC to poprostu kolejny cwaniak mocny (i to nie tak zawsze) tylko w gębie! Aha, jeszcze jedno, fani MGS łączcie się!
Ja mógł bym tu dużo na ten temat gadać, ale to nie to forum. Zinteresowanych zapraszam na http://www.metalgearsolid.pl/forum/ [www.metalgearsolid.pl/f ...] Mam też nadzieję że wielu ludzi ma na temat filmu "Piła II" takie samo zdanie jak ja. Poprostu przereklamowany, i niepotrzebnie drastyczny! Typowo Amerykański!
Jak jesteście tacy obcykai to powiedzcie dlaczego Piła i Piła 2 ma tak wysokie noty? może się myle ale dużo ludzi jest zachwyconych tym filmem, ja jestem jednym z nich! Film bardzo mi się podobał (choć pierwsza część była lepsza ) i czekam na III część tego kultowego dla mnie filmu! Teraz Amanda przejmie pałeczkę po swoim ojcu Jigsaw-ie! Oj będzie się działo! :p Pozdrawiam!
Kojima bogiem! hihihi ty wiesz co ty mówisz? Takimi słowami obrażasz Boga! Chcesz zmienić wiare? proszę bardzo! Ale nie wyjeżdżaj tu że jakaś japońska firma jest bogiem ok?
Może jestem cwany ( bo się osobiście znamy ) ...ok jestem cwany:) Ale nie staram się upodabniać do nikogo! Sobą reprezentuje coś nowego! A Kube Wojewódźkiego lubię za jego poczucie humory( nie koniecznie za wyśmiewanie sie z ludzi ) Podoba mi się w jaki sposób mówi on o politykach!*
*polityk-złodziej który kradnie nasze pieniądze! :)
UWAGA!
SĄ TEŻ POLITYCY UCZCIWI !
Aha! tomekd ty jesteś żałosnym frajerem i do tego wycycanym piczogłowym lolem który kozaczy jak mały frajer z podwórka! Chłopcze uspokuj się troszkę! Czy ja tobie jade po tych zawszonych kalesonach? NIE to ty też nie fikaj ok? masz coś to chodz na solo!:)
PC zaczynasz pierniczyć głupoty! I do tomkad sie nie czepiaj, bo tak jak my wg. ciebie obrażamy ten film, tak ty obraziłes naszą ulubiona gre. Więc skończ kozaczyć i oglądaj ten poryty film i zachowaj to dla siebie. Założyłem ten temat by ludzie wpisywali tu swoje opinie, a nie wyzywali się i obrażali nawzajem. I popatrz jeszcze raz na całe to forum, i zobacz kto zaczął zchodszić z tematu i kto tu zrobił burdel...
Aha, Kojima to nie firma tylko człowiek, twórca MGS. A to zdanie zostało użyte w przenośni. Ty natomiast sie tego uczepiłeś by zrobić tomkowi (i mi przy okazji) na złość. Daj sobie spokój i idź lepiej do tematu w którym możecie pogadać "jak fajnie że teraz Amanda będzie zabijała, przynajmniej wiadomo że zrobią nastepną część" :p
A skoro jesteś tym filmem zachwycony to bądź. Powinienes wiedziec że każdy człowiek jest inny, i mamy prawo mówić że ten film nam się nie podobał. Bo nie wiem czy zwróciłes uwagę ale my nie piszemy na temat piły takich durnot jakie ty w swoim pierwszym poscie napisałeś o MGS. Jak ci się temat nie podoba to nic nie pisz! Bo jak widzisz niewszystkim ludziom sie ten film podoba... (na tym topicu ja i tomekd mówimy że nam sie niepodobał, a takich ludzi jest więcej!)
Słuchaj no "pC" z cIEBIE to wieśniak jest, dać tobie tylko chomąto na plecy, w łapy łopate i heja na pole gnój przerzucać. Popisałeś się nie lada głupotą, żeby zabierać tutaj swój głos. A tak wogóle to twoje teksty nie są śmieszne tylko żałosne tak jak ty i ten twój Wojewódzki, który reprezentuje tylko swoją błazenadę, a jego humor jest tani jak barszcz. Ja nie wiem jak możesz się zachwycać tym pajacem, bo to co on mówi o politykach, to mówią miliony osób w Polsce.
A co do Kojimy jako boga, to Solid Snake słusznie zauważył, że to była przenośnia (celowo napisałem słowo BÓG z małej litery), ale ty "pc" jesteś na tyle nieinteligentny, żeby tego nie zaczaić.
I co masz coś jeszcze? Bo ja jestem gotowy na więcej.
idź sobie synu z magazynu z palca pozjeżdżaj ok? I odwal się już ode mnie bo sam pierwszy zacząłeś ! Jeszcze słowo na mój temat to będę Cię gnoił to końca świata, zapytaj Solid Snakea bo on wie co ja potrafie! :) To jak? Zawrzemy zgode? Nie będziemy sobie już wrzucać ok? Ja nie chce mieć wrogów!
Prawda jest taka, że to ty zacząłeś, a ja się tylko włączyłem także nie bujaj. Ale z tym Metal Gear Solid i Solid Snake'iem to naprawdę przegiąłeś pałę, bo Filmweb to nie jest strona, na której można ot tak sobie bezpodstawnie na coś najeżdżać, a szczególnie kiedy to jest moja ulubiona gra. A tak pozatym to ja się ciebie nie boję, bo twoje tanie teksty w stylu: "idź sobie synu z magazynu z palca pozjeżdżaj" rozumiesz chyba tylko ty sam. A jeśli nie chcesz mieć wrogów, to najpierw zrozum co oznacza słowo KULTURA, bo jak czyjeś zdanie tobie się nie podoba to zaraz bluzgasz wszystko i wszytkich.
ok to teraz na spokojnie ok? Będzie spokój między nami? Sorry za MGS ale ja też się tak czuje kiedy wy jeździcie jak chcecie po Pile bo jest mój ulubiony film:)
No proszę, jakie kochane chłopaki. Teraz się pogodzą. Peace and love. Piła zbliża ludzi.
Nie za to że ładnie poprosiłem tylko za to że nie chce mi się wchodzić na ten temat co chwilę i odpisywać wam wyzwiska! :)
No, i dobrze. Wszyscy szczęśliwi, i niech tak zostanie! Aha, PC zdrowiej szybko!
odnośnie głównego tematu....PC ,pisesz że nie możesz sie doczekac kolejnej części bo będzie sie działo.Co?Sory ale dla mie naprawe jest tak samo tandetą takie naciąganie fabuły po to żeby kręćić kolejne części które będą stawać sie kopią kopi.Znowu będzie paru ludzi ,znowu gdzieś uwięzieńi,prawie wszyscy poginą od śmiercionośnych pułapek,po drodze okaże sie że połowa jest debilami(co wszyscy będą tłumaczyć "jak ty byś był w takiej sytuacji to też byś postradał zmysły"),no i na końcu ktos tam przeżyje ale głównemu mordercy uda sie uciec.Film oceniany sie za całość a nie tylko za końcówke,która zresztą już była o wiele mniej zaskakująca od jedynki.
autorzy poprzednich postow jak najbardziej mieli racje piszac, ze to tandetny filmy pelny dziwnych, kontrowersyjnych watkow na pewno nie mogacych miec miejsca w kultowych czy ambitniejszych pozycjach kinowych i to jest smutna prawda. Piła nie ma takiej glebi aby mogl startowac przeciwko pozycjom ponadczasowym typu se7en, ktory mimo podobnej formy jest pelny symboliki i przeroznych interpretacji (zapraszam http://www.ofilmie.pl/varia/analiza_seven_mental.html) [www.ofilmie.pl/varia/an ...] Oczywiscie moglbym tutaj przedstawic setki argumentow przeciw pile ale nie chce tego robic, bo film jak dla mnie jest przyzwoity, ale nic poza tym-charakteryzuje sie zupelnie(ym) inna(brakiem) glebia(i) od(/)filmow kultowych(/).
Tak więc pc-poszerzaj swoja wiedze kinowa to moze zrozumiesz slowa poprzednikow, a nie zaczniesz ich mieszac z blotem niczym nastoletni wytwor subkultury
Poczekamy zobaczymy! Moim zdaniem III część będzie nie tylko wg mnie zajebista ale będzie trzymać w napięciu do samego końca! Ten film to prawdziwe dzieło! Wiecie że 1 część piły powstała w 18 dni? Wiecie, że aktorzy (adam i dr.gordon) występowali bez prób? To jest piękne! Taki film bez prób i w 18 dni to jest coś nadzwyczajnego! Druga część mniej mi się podobała ale była ok! Powstała w 25 dni i moim zdaniem została nakręcona, nie dla widzów tylko z reguły, aby wyjaśnić część 1. Prace nad częścią III trwają już długo więc możemy spodziewać się dobrego filmu!
P E A C E !
Wężu mam do Ciebie pytanie! Czemu nazywasz się Solid Snake a nie po prostu bizon? Przecież lepiej być kombajnem a nie wężem co nie? Aha w sobotę 1 kwietnia idziemy z Ptychem do Ciebie na ... wiesz na co, i na I NEED $$$$
a mi sie film nawet/w sumie podobal. Ale... (zawsze jest jakies ale :) ), jak na moj gust, za duzo krwi za malo napiecia