PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105687
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

To klapa na całej lini, gdzie sie podzialy ambitne filmy??? Stary pryk, rencista siedzi sobie gdzies w piwnicy , jest chory ledwo co mówi a skomputeryzowal połowe miasta, pułapki monitory LCD, kamery gdzie tu sens? Zkad te pomysly i jeszcze zakupił sobie gaz paralizujący, ciekawe gdzie? Na bazarze??? Nadodatek Wpuścili do domu wariata ktory biegał z nożem i czytał numery na karkach pozostałych uczestików zwariowanej gry starego pierdziela.... Okna zaspawane drzwi powstawiane metalowe ,zasówy, dyktafony. Przecież nad takim domem i planem musialo by pracowac z 50 osób jak w programie Mamy Cie...Ubawilem sie konkretnie...

ocenił(a) film na 9
kynek_gordon

Jesteś żałosnym człowiekiem z żałosną wypowiedzią...

ocenił(a) film na 3
Marcus_gd

No cóż, może nie do końca zgrabnie kolega ubrał w słowa to, co chciał powiedzieć, ale zgadzam się z ogólnym sensem wypowiedzi. Film rzeczywiściw w wielu miejscach był nielogiczny, a o zachowaniu poszczególnych bohateró już nie wspomnę. Więc nie mów, że jest żałosnym człowiekiem, nawet go nie znasz:) Po prostu wyraził swoje zdanie w takiej a nie innej formie.

ocenił(a) film na 9
Damnit

Wiesz, nie sądzę, żeby ludzie znajdujący się w tak ekstremalnej sytuacji, potrafili w pełni logicznie myśleć i zachowywać się. Każdy inaczej reaguje na tak ogromny stres. A jeśli do tego dodamy, że zdawali sobie sprawę, iż mogą za chwilę zginąć - każde nielogiczne zachowanie jest wówczas pełni uzasadnione.

ocenił(a) film na 3
jessamine

Możliwe, zresztą nawet bardzo:) Ale chyba przyznasz mi rację, że dużo lepiej oglądałoby się film, w którym bohaterowie wykazywaliby chociaż cień zdrowego rozsądku. Tutaj bohaterowie byli zbyt spokojni, sprytni i inteligentni- nasz morderca, albo bezmyślni i wręcz komiczni- czyli ofiary, a szczególnie uśmiałęm się na scenie z wielkim pudłem, w którym byłą strzykawka:P Nie mówię, że film był zły w każdym calu- niektóre sceny makabry- szczególnie ta ze strzykawkami, robiła piorunujące wrażenie. Jednak takie a nie inne zachowanie bohaterów po prostu psuło mi odbiór filmu. Często gdy siadam do oglądania filmu jest z góry przygotwany na smiech ( "Piątki trzynastego" od części drugiej, "Przeklęta", "Evil Dead") jednak tutaj po piewszej części spodziewałem się czegoś lepszego, jak już pisałem kilka razy, zawiodło mnie również zakończenie. Możliwym jest oczywiście, że gdybym nie był przygotowany na jakiś szok pod koniec filmu odebrałbym końówkę zupełnie inaczej. Jednak niestety, oczekiwania po części pierwszej zrobiły swoje:(

kynek_gordon

po częśći sie zgadzam, iż ten owy staruszek, nei był by w stanie tego wszystkeigo dokonać, nawet ze swoja uczennicą
według mnie, zbytnio naciagana bajka
jeśli chodzi o takich psychopatycznych morderców
to jednak Piła nie moze sie równać z ''Siedem''

ocenił(a) film na 5
bonaparte

Jeżeli chodzi o psychopatycznych morderców to "Siedem" nie może się równać z "Milczeniem Owiec" :P

Ready2

A właśnie ,że może. Milczenie owiec jest srednie, tak jak psychpaci w tym filmie i nie ma takiego klimatu co 7. Rzekłem.

ocenił(a) film na 9
kynek_gordon

Ej ale to jest bez sensu te wasze dyskusje, kogo obchodzi czy film jest logiczny, tu nie chodzi o to czy coś jest możliwe naprawdę, to jest film a w filmie wszystko jest możliwe, a wasze gadanie że coś jest nielogiczne jest głupotą, o to to się można do każdego filmu przyczepić.

Mazi_3

przestań...

kynek_gordon

Oj zgadzam się.... zawiodłem sie na częsci drugiej.
W ogóle nie powinna powstac - jest wtórna! Połączenie Cube i części pierwszej? Przez cały film miałem wrażenie, że gdzieś to już widziałem. No i na siłe wsadzone "szokujące" zakończenie... swoją drogą strasznie naciągane. Mistrz i jego padawan :P A co do logiki w filmie... to jest ona zdecydowanie potrzebna w tego typu produkcjach. Zachowanie ofiar Jigsawa jest strasznie denerwujące i niedorzeczne. Sama scena z dziurą pełną igieł itp. takze jest przesadzona. Po takiej kąpieli nikt nie byłby w stanie się ruszać, dotykać czegokolwiek.... Ilu z was na widok szklanej skrzynki ze strzykawka od razu wlozyloby do niej lapy nie zbadajac wczesniej z czym ma sie do czynienia? Bez przesady... :/
Siedem i Milczenie Owiec są zdecydowanie lepsze od Piły II. Nie ma co porównywać.
Nie powiem... film można obejrzeć. Ale nie ma się czym zachwycac.

ocenił(a) film na 2
kynek_gordon

Jak pisalem wczesniej film dobry i moze zrobic wrazenie na kims kto ogladal go nim spojrzal na pierwsza czesc ja jednak ja wiele osob wbity w ziemie pierwowzorem spodziewalem sie czegos rownie dobrego niestety oprocz koncowki pila 2 nie moze sie niczym rownac z pila 1