Włączyłam na scenie, gdy maszyna wciągała dziewczynie włosy. Obraz był dość ciemny, więc nie mogłam się przyjrzeć, jak to dokładnie było skonstruowane. Pytanie brzmi: dlaczego policjant po prostu nie obciął jej włosów?
Szukał nożyczek w living rumie i noży w kuchni, ale Piła schował cały ostry sprzęt.
Ja bym tak właśnie postąpił. Napewno to lepsze od szukania nożyczek bo to logiczne ,że inteligentny Jigsaw wyczyści pokój z tego typu narzędzi ;)
No wiesz w takich sytuacjach ludzie raczej nie zachowują się logicznie. Poza tym warkocz ma pewną grubość i pocisk też. Myślę, że warkocz ma dużo większą średnicę. Trzeba dodać, że murzynek nie był zbyt szybki w myśleniu. Dodatkowo pocisk mógł zrykoszetować i jeszcze lepszą impre urządzić.
Oj oj oj, po prostu zapomniałem jak się nazywa, to nie napisałem afroamerykanin tylko murzynek. Co do oceny jego intelektu jedynym moim kryterium było jego zachowanie, a nie kolor skóry.
Dzięki za odpowiedź. Piła musiał go dobrze znać, skoro wiedział, że nie pali. Mógł mieć przecież przy sobie zapalniczkę i po prostu podpalić ten warkocz. Już nie wspominając o tym, że sporo ludzi nosi przy sobie scyzoryki (przynajmniej ja takich znam).