PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10017756}

Piła X

Saw X
2023
6,2 17 tys. ocen
6,2 10 1 16717
5,3 23 krytyków
Piła X
powrót do forum filmu Piła X

Amanda

ocenił(a) film na 10

Podobno w obsadzie jest Amanda. Ciekawe co jeszcze wymyślą z Jej postacią. Jak dla mnie wszystko już zostało zakończone z tą bohaterką. Już mogli się skupić na Hoffmanie , Gordonie lub Loganie. Choć za tym ostatnim nie przepadam. Mam nadzieję , że z Amandą nie będzie coś takiego , że ściągnęli aktorkę , bo z wszystkich pomocników Jigsawa tylko Ona zgodziła się powrócić do swojej roli , a tak naprawdę nic nowego nie pokażą

feliks35

Dokładnie, lepiej jak by była kontynuacja np z Gordonem i Hoffmanem który został zamknięty przez Gordona . Mogli by pokazać kontynuację jak Gordon to przejął ale właśnie ji zgodził się wystąpić więc myślę że już niestety nie będzie dalszych losów

wiola_144

Przeczuwam że nigdy tego nie zabaczymy skoro tyle czasu tego nie wyprodukowali. Swoją drogą chciałbym zobacyć śmierć detektywa Hoffmana definitywnie jak śmierć innych bohaterów z serii. I to czy znali się z Loganem(wiem że Logan i john znali się
Przed wydarzeniami z piły jeden więc Logan mógł wiedzieć że detektyw Hoffman zajmuje się sprawą Pana układanki i poinformować o tym Johna) lub Haloranem(np pracowali w tym samym departamencie w wydziale zabójstw)

adrian_konaszczuk

No właśnie nic nie wyjaśnili i to jest najgorsze , można tylko się domyślać. Gdzieś kiedyś wyczytałam na amerykańskich stronach że doktor Gordon miał być normalnie w następnych częściach i grać pewnie jakieś bardziej znaczace wątki no ale zrezygnował wiec podejrzewam że mieli plan bardziej to rozbudować bo dużo wątków gdzieś umknęło . Też bym chciała zobaczysz śmierć Hoffmana i czy znali się z Loganem . Fajnie jak by pokazali kto pomagał Gordonowi itd. Możemy się domyślać czy dalej to doktorek kontynuował czy już nie

wiola_144

To kto pomagał Gordonowi to ci dwaj młodzieńcy z początku piły siedem. Czy chodzi Ci o inne wątki z dr. Gordonem?

adrian_konaszczuk

Tak chodziło o pile siedem :) , czyli to byli ci faceci z początku piły 7 co była ta pułapka dla tej dziewczyny co z nimi dwoma się spotykała? :)

wiola_144

Tak to ci co poświęcili tę dziewczynę u góry. Choć czytałem na forum którejś piły że jednym z pomocników dr. Gordona mógł być daniel Matthews.przeczuwam że jesteś świeżo po oglądaniu seri PIŁY nie licząc SPIRALI.bo to osobna historia lub rozdział.nie jestem ekspertem od jedynki do siódemki i piły dziedzictwo ale coś tam wiem.

adrian_konaszczuk

No właśnie też gdzieś mi mignęło że to mógł być Daniel Matthews :). Tak jestem świeżo po maratonie piły i właśnie troszkę się zawiodłam że tak zdawkowo pokazali o dr Gordonie bo polubiłam jego postać:) , mogli by pokazać jak tam Hoffman kombinuje żeby się wydostać albo coś:). No nic miejmy nadzieję że ta pila będzie dobra :)

wiola_144

Poznałem po tym że jesteś świeżo po oglądaniu bo podobnie jak ty chciałem poznać co będzie po siódemce gdy ja byłem świeżo po serii to miałem nie dosyt ale z czasem zeszło to ze mnie,zeszło choć nie zmienia to faktu że i tak bym obejrzał dalsze losy detkytwa Hoffmana Dr.Gordona, Logana (lub ich śmierć) i Elonor też.a oglądałaś takie dwa filmy na CDA o O seri od jedynki do siódemki. Więcej fabuły mnie drastycznie i całość jest chronologicznie i nie zaczyna się od piły 1.tylko od innej części.

adrian_konaszczuk

Nie widziałam:) muszę zobaczyć

wiola_144

Nie dawno je odkryłem przeglądając forum spirali(chyba spirali) . I chyba był tam link. Warto obejrzeć. Dziś do mnie mnie doszło że to Alison gordon mogła być pomocnicą dr.Gordona o której nic nie ma wspomniane.Ta historia z piły jeden mogła ich zbliżyć na nowo.choć to wyssane z palca bo mnie najmniejszego dowodu żeby tak mogło być ale lubię po spekulować.

ocenił(a) film na 10
adrian_konaszczuk

Możesz podesłać link? Nie mogę nigdzie znaleźć :(

MaxGracz

Nie mogę to wkleić linku więc wpisz w Google :JIGSAW-HISTORIA O DESPERACJI i to jest na CDA

adrian_konaszczuk

Alison zabrała córkę i odeszła od Gordona, także to co piszesz nie ma żadnego sensu.

EM_PE_2

Dokładnie też gdzieś czytalam że Alisson odeszła po tym jak dr Gordon został z piła . Oni tego niestety nie wytłumaczyli i można gdybać jak było .

EM_PE_2

Nie było tego pokazane ani powiedziane w żadnej części. Więc jeśli to przeczytałeś/aś na jakimś forum piły to nie bądź taki pewny/a

wiola_144

To miałbyć Daniel, ale producent twierdzi, że data kręcenia kolidowała mu, z innymi rzeczami i odmówił, a że jego rola była trzeciorzędna, to zadecydowali że chłopaki z pierwszej pułapki będą w sam raz.

EM_PE_2

Dzięki tego nie wiedziałam :)