PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10017756}

Piła X

Saw X
2023
6,2 17 tys. ocen
6,2 10 1 16914
5,3 23 krytyków
Piła X
powrót do forum filmu Piła X

Kramer wraca i jest znakomicie. Myślałem, że po tym ostatnim gniocie, który to tylko korzystał ze znanego tytułu będzie tylko gorzej a tutaj ogromna niespodzianka.

Piła wraca do tego czym była na początku. Mamy tu Kramera w swoim żywiole. Jedynym minusem to Amanda. A dokładniej jej wygląd. Ja wiem, że kobieta ma już swoje lata. Ale mogli ją jakoś odmłodzić komputerowo skoro to część z przeszłości. Bo niestety ale bardzo dziwnie ogląda się ją jako nastolatkę. Myślałem, że aktorkę podmienili. Co do samej fabuły to chociaż bardzo prosta a cieszy. Znowu mamy finezyjne pułapki a muzyka, którą można kojarzyć z wcześniejszych części robi tu bardzo dobry klimat. Mamy nauczyciela i uczennice jak za dawnych lat. Dodatkowo jest scena po napisach z kolejnym uczniem. Bardzo podobała mi się ta część i liczę na dalszy rozwój historii pewnego chłopca. Być może będzie następcą Kramera po tym co zobaczył. W ogóle po raz pierwszy wykorzystano dziecko przy scenach tortur. Naprawdę to było mocne. Polecam każdemu fanowi poprzednich części zanim zmarł Kramer.