SZKODA NAWET CZASU NA KOMENTARZ. TYPOWE AMERYKAKSKIE G..... TYTUL POWINIEN BRZMIEC RACZEJ 'KILA'...
ciesze sie ze to twoj ulubiony film. w koncu wszyscy ludzie nie moga miec dobrego gustu, bo swiat bylby nudny :P ...po twoim jezyku i filmach, ktore uwazasz za swoje ulubione od razu widac kim jestes, wiec jakos nie dotknely mnie twoje slowa :D a film jest i tak typowo amerykanskim g... oczywiscie znam mnostwo gorszych filmow, np. tak nudne ze w polowie zasnelam, ale jesli chodzi o pile mam na mysli raczej tresc. metalnosc amerykanow jest specyficzna tylko dla nich i dziwi mnie ze europejczycy tak sie tym zachwycaja, bo naprawde nie ma czym. to prymitywny i bezpodstawnie zapatrzony w siebie narod i w poszukiwaniu odmiennosci mozna sie udac w wielu roznych kierunkach, byle zdala od stanow. jaki inny narod robilby z maniakalnych mordercow idoli i ponadczasowych gwiazdorow (polecam artykol w wiedzy i zyciu nr bodajze z grudnia)? z filmow o maniakalnych mordercach 'koncepcyjnych' do klasyki weszlo siedem bo bylo pierwsze, a pila mimo iz ma kilka ciekawych momentow jest tylko kolejna proba powielenia filmu o zaskakujacych seryjnych morderstwach.
Nie będę się rospisywać bo mi się ni chce, ale powiem ci tak, Piła to naprawdę genialny film. A ty poprostu się nieznasz, poniewarz pierwszy raz widzę tak dobry amerykński film.A także uważam że motyw psychopatycznego mordercy w horrorach jest dobry.Narka
DJ Jawa: nie gadaj z tym debilem, to koles, który zakłada nicki i pierdoli głópoty niszcząć tą fajną stronke ! A piała jest wyjebista
Patrząc na wpisy tego DJ Jawy i tonieja89 proponuje wprowadzić specjalne forum dla ludzi o wąskich horyzontach myślowych. Mogliby sobie tam spokojnie podyskutowac o filmowych ścierwach typu Piła - Kiła i innych podobnych dzieł, przy okazji nie naruszajac inteligencji i dobrego smaku innych. Myśle, ze nie lada atrakcja dla osób tego pokroju byłaby także możliwość podyskutowania na inne pokrewne i zapewne interesujace ich tematy typu: nowa płyta mandaryny tudzież Donia (to pewnie ich idol), tuning zezelowanych maluchów, komputerowe strzelanki,a także balety z białymi rękawiczkami i gwizdkami. Na koniec mogliby się wzajemnie powyzywać od baranów, dając ostatecznie dowód na istnienie w Polsce dużej grupy imbecylów (czytaj wyborców PISiorów).
Po pierwsze: jeśli chodzi o strzelanki, to gatunek gierek, który jest bardziej popularny niż komentarze tego typu.
Po drugie: spróbuj sobie wyobrazić (choć w 1/10), czy mógłbyś wymyśleć taki scenariusz jaki w obu "Piłach"! Mógłbyś.
A odpowiedź na pytanie o wąskich horyzontach myślowych sama Ci się nasunie...
acha, jeśli chodzi o krytkantów Piły: proszę uprzejmie spojrzeć na notę filmu. dziękuję
Acha rzeczywiście noty świadczą o wszystkim, tak jak na przykład Indiana Jones 4 który ma ocenę na filmwebie 9/10 pomimo premiery w 2007 roku. Noty to WIELKA rzecz ...
A odnośnie Piły... jak dla mnie to mocno przeciętny thriller (?), gra aktorska to jedna wilka porażka, film nakręcony a'la MTV style i to niestety w nienajlepszym wydaniu ciach ciach ciach ciach i atak epilepsji, fabuła - niestety kalka tyle, że sprytnie zbita w jedną całość, na początku nawet interesujący, później nuda nuda nuda nuda. Jak koleś zaczął odcinać sobie nogę to miałem najpierw atak smiechu a później zażenowania. Są naprawdę lepsze thrillery i horrory na rynku od których Piła mogłaby się WIELE nauczyć ...
nie weszlam na te strone, zeby sie klocic i obrazac, tylko po to aby wyrazic opienie na temat filmu, ktory obejrzalam. noty sa wysokie, bo wiekszosc ludzi ktorzy wpisuja w wyszukiwarke filmweba jakis tytul, jest przewaznie zachwycona danym filmem. ja staram sie byc obiektywana i obejrzawszy (wlasciwie przypadkiem, bo nie gustuje w prymitywnych filmach) totalne dno chce wyrazic swoja negatywna opinie. i tyle.