PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224364
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Horroy ??

ocenił(a) film na 10

CZY MOŻE KTOS MI POLECIC KILKA DOBRYCH HORORÓW ? Z GÓRY DZIĘKUJE ?

beatka_13

Wszystkie części "Piły", "Droga bez powrotu", wszystkie części "Koszmaru z ulicy wiązów" <3, "Zejście", "Jaskinia", "Venom", "Stay Alive", "Smakosz".
Całkiem fajne ;P

ocenił(a) film na 5
beatka_13

kolezanka podala ci wlasnie same horrory w ktorych lataja flaki.. (nic do tego nie mam ale nie sa zbyt straszne , chociaz koszmar z ulicy wiazow moze cie rozsmieszyc w momentach poniewaz jest to dosyc stary horror ale jak na tamtejsze mozliwosci no to ma u mnie wielki + pozatm to klasyk:)) jesli chcesz sie pobac to polecam widmo-shutter,zejście, teraz kilka godnych polecenia ale nie tyle strasznych co ciekawych :wzgorza maja oczy 2,the amityville,siła strachu,mroczne godziny.

pozdro

bluffgirl01

Smakosz - można,
Wzgórza Mają Oczy - chała,
Amityville - jestem na tak,
Siła Strachu - również na tak,
Zejście - takie sobie,
The Ring - naturalnie,
Piatek 13ego - cześci 1,2,3 bo reszta nic nie warto (to samo z Elm Street),
Halloween (starszą wersje, wogóle te klasyki wymiatają)

A jeśli coś naprawde z dużą ilością flaków to Królik Doświadczalny.

ocenił(a) film na 5
beatka_13

a noi sorka bo widze ze napisalas tez zejscie ale przewaga jest krwawych horrorow ;D

ocenił(a) film na 5
beatka_13

aa noi zapomnialam klucz do koszmaru jest niezly (jak dla mnie ).

(juz znikam) nie ma mnie ;D

beatka_13

halloween - naprawde fajny mi sie spodobal opowiada
o czlowieku (wielkim czlowieku:p) ktory zabija wszystkich?

lukasz406

Co wy za gówna podajecie?????????????? Oto lista najlepszych horrorów:
Coś,Obcy(trylogia),Omen(trylogia),Drakula(Coppoli),Jeździec bez głowy,Mucha,Mgła(Carpentera),Wywiad z wampirem,Wilk,Lśnienie,Co kryje prawda.To na początek

e_kiesewetter

Wymieniłbym jeszcze wyżej podany Halloween,Piątek 13-stego oraz przez wielu niedoceniany film "Inni".Reszta to szambo

e_kiesewetter

No może jeszcze jeden,a mianowicie Drabina Jakubowa z Timem Robbinsem. Wejdź w zakładkę horrory.

e_kiesewetter

No cóż, zostaje tylko sie zgodzić z tobą;] 2 filmów nie widzialem, a reszta to naprawde cuda;] Ale tak ogólnie to od siebie bym dorzucił jeszcze Shuttera i Klątwe Ju-On (oczywiście azjatyckie;]) Filmy takie sobie, ale przestraszyć sie można i to naprawde;] No i jeszcze baaaaaaardzo dobrym filmem jest napewno The ring (w sumie i japoński i amerykański;] )
Wzgóra mające oczy i inne nowe badziewia to gówno nie horrory...

A tak wogle, co ma wspólnego pisanie o Horrorach na forum piły? :P

ocenił(a) film na 10
beatka_13

HHMMMM... Myślę że można dołączyć "Cry Wolf"- horror to może nie jest ale warto obejrzeć

ocenił(a) film na 10
beatka_13

Wymieniliście kilka ciekawych pozycji jak Piątek 13 czy Koszmar z Ulicy wiązów.
Drodzy forumowicze, dlaczeo nikt nie wymienił TEKSAŃSKIEJ MASAKRY PIŁĄ MECHANICZNĄ z 1974 roku. Film po dziś wymiata klimatem jakiego dzisiejsze produkcje niestety nie mają.

ocenił(a) film na 9
beatka_13

Ja mogę dodać jeszcze "Boogeyman" klimat jest utrzymany i może jeszcze "Dom na przeklętym wzgórzu"

beatka_13

zapomnieliście chyba o najfajniejszym horrorze - The Exorcist. Świetny klimat. O niebo lepszy od piłek :D

majdach

Ja znowu polecam :
-Kilometr 31
-Hotel Zła
-Taniec umarlych
-Oszukac przznaczenie
-Miejsce zbrodni
-Espectro
-Kanibal z Rottenburga
-Mroczne szczątki
Niektore z nich to coprawda thrillery ale mnie sie osobiscie podobaly :]

ocenił(a) film na 8
beatka_13

Jeśli podobały się Tobie wszystkie części Piły to polecam film jej twórców, a mianowicie Dead Silence (Martwa Cisza). A oprócz tego np. "Powrót do nawiedzonego domu", "Droga bez powrotu 1 i 2", "Motel" o i dwie częśći "Teksańskiej masakry piłą mechaniczną.

użytkownik usunięty
beatka_13

pila=kiła
same syfy wymieniacie, te wszystkie gownoa pokoroju koszmar minionego lata, krzyk, mgla itp to zadne horrory nie sa. zwykle gowniane thrillery mlodziezowe.
ja bym polecil egzorcyste, the grudge 1 i 2, texanska masakra z 74, piatek 13 (cztery pierwsze czesci).
a jak ktos flaki lubi to cannibal holocaust, zombie, bad taste.

Uwazasz ze the grudge to horror? To w ogole nie jest straszne! Zwroty akcji sa takie ze nie wiadomo o co w koncu chodzi.

ocenił(a) film na 6
beatka_13

Każdy będzie pod siebie podawał, dla jednych coś jest denne, dla innych nie. Mnie na przykład nie przeraziła Jaskinia (trochę taka kiepska kopia Zejścia), a wręcz rozbawiła. Bo z horroru zrobili typowy amerykański film akcji.

Za to poleciłbym od siebie:
- Resident Evil (jedynkę, podobała mi się fabuła i wykonanie, choć do najstraszniejszych nie należy)
- Silent Hill (dla muzyki, zwłaszcza tej syreny jak nadchodziła ciemność;])
- Oni
- Obcy (ale tylko pierwszy, też przez wzgląd na fabułę i wykonanie, a poza tym to klasyk)

No to chyba tyle z mojej strony. Horrory może nie najstraszniejsze, ale przynajmniej ciekawe.

Co do Omena (ktoś wspominał) to chyba ten stary. Bo na tym z 2006 usnąłem. To był pierwszy film tak nudny, że udało mi się usnąć, nie w środku nocy, ale koło 21 0_o

ocenił(a) film na 1
godzik

"Obcy" i "Lśnienie". To są dobre horrory. "Coś" i "Shutter" też nie są złe.

Wszystkie części "Piły", "Droga bez powrotu", "Wzgórza mają oczy", "Resident Evil"(też wszystkie części), "Ring", "Zejście", "The Grudge", "Teksańska masakra piłą mechaniczną" to gnioty. Żałosne scenariusze, jeszcze gorsza gra aktorska... Nie ma tego napięcia, nie ma klimatu... Albo koleś kroi innych żywcem, albo nieletnie japonki o bladych facjatach latają po ekranie... Ale i tak wszystko lepsze niż "Blair Witch Project"... Niemniej skończył się już okres, w którym robiono dobre horrory...