PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224341
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Piła

ocenił(a) film na 8

Jeżeli Piła to tylko ta część. Reszta to już lanie wody. Założę się, że gdyby reżyser nie zrobił innych części to ta pierwsza część miała by notę spokojnie ponad 8 ;) Dlaczego? bo nie widziałem filmów wcześniej z taką fabułą.. Jak na rok 2004 było to dość oryginalne.

ocenił(a) film na 8
BunHeaD

Dokładnie:)
Podobnie ma się sprawa z Oszukać Przeznaczenie. Ciekawy pomysł ale robienie z tego tasiemca zepsuło opinie tego filmu.

ocenił(a) film na 8
guccik

Racja. Tak jest z każdym filmem. 2 Części góra - wystarczy. Później nie ma co liczyć na dobre kino ;)

ocenił(a) film na 8
guccik

Nie sądzę żeby "Oszukać przeznaczenie" było jakimkolwiek stopniu podobne do serii piły. Dlaczego? w Przeznaczeniu do bólu powtarza się ten sam schemat...zmieniają się jedynie ludzie i miejsce. W pile owszem jest trochę krwi ale są też powiązania które łączą ze sobą części. I właśnie to skłania do obejrzenia serii "Piła"(bynajmniej mnie:))
http://www.przeklej.pl/plik/zarabiaj-w-sieci-kopia-txt-0036s89ubbq4 warte uwagi:)

ocenił(a) film na 9
dariusz616

Zastanawiałem się i namówiłeś mnie, nawet pomimo "bynajmniej" zamiast "przynajmniej".

Yugdriew

Jak oglądać Piłę to w całości, ponieważ wszystkie części są ze sobą powiązane.
Jeżeli ktoś dla kaprysu obejrzy tylko część 3 bez znajomości reszty (albo chociaż 1) to zobaczy tylko krew i flaki.
To tak jak z większością seriali.

ocenił(a) film na 9
Marelciaaa

True.
Żeby do końca zrozumieć i ujrzeć głębię tego filmu, jego bohaterów (zwłaszcza Jingsawa), to trzeba obejrzeć całość.