Piła

Saw
2004
6,7 225 tys. ocen
6,7 10 1 225119
6,3 40 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Film z pewnością nie jest dla wszystkich, ja włączyłem bezgłośnie telewizor aby nie czuć się samotnie. A że po seansie nie mogłem podnieść się z fotela to wiele znaczy. Co mnie drażniło to postać pana doktora niewiem czy to mniało tak wyglądać ale do mnie ten aktor nie przemawia, mimo wszystko mogę gorąco polećić ale jak już zaznaczyłem nie wszystkim. Film w wielu wątkach wydał mi się podobny do kultowego 7 i podejrzewam że nie tylko mnie i postawił bym te dwa filmy na równi ze wskazaniem na 7. interesujący mógłby być pojedynek tych filmów. Więc 7 czy piła ?!

ScoH

wydaje mi się ze SAW byłbardziej, hmm jak to ująć ; przesadzony w stosunku do SEVEN. Ale po ogladnieciu byłem w szoku. SEVEN opierało sie w wiekszym stopniu na bardziej realistycznym podejsciu do tematu. Nie porownuje tych filmow. Obydwa RZĄDZĄ !!!

ScoH

Ojej wszystko byłoby ok gdyby nie gra aktorska Pana doktorka. Naj bardziej rozwaliła mnie w negatywnym tego słowa znaczeniu scena z odcinaniem wiecie czego. Film bardzo dobry jeden z lepszych jakie widziałem w ciągu 6 miesiecy. Gdyby tylko doktorek bardziej sie postarał mogłby namieszać w mojej głowie a tak tylko mnie denerwował

ocenił(a) film na 5
ScoH

siedem ma lepszy klimat
w siedem lepiej grają aktroszy
w siedem mistrzostwo pokazał reżyser
całą historia jest o niebo lepsza
dla mnie porównywanie siedem do saw to pomyłka
cube można porównywać bo oba filmy to debiut reżyserski
sporo podobnych błędów i ciekawy pomysł
pozdrawiam