obejrzałem całkiem przypadkiem ten film będąc "zaciągnięty" do domu przyjaciół i cóż jednym zdaniem mogę stwierdzic iż mimo jestem osobą dorosłą to tego typu film bardzo mocno wpływa na ludzką psychikę tego samego zdania było kilkoro moich przyjaciół,
osoba która tworzy taki film ma na celu kompletnie zaszkowac widza i chyba nic po za tym
wielu zafascynowanych tym filmem ze mną się nie zgodzi ale nikt chyba nie zaprzeczy że ten film wyjątkowo perfidnie "podkręca" najbardziej sadystyczne sposoby uśmiercania
jestem szczerze zadziwiony że kręci się sequel tego filmu
Niestety, "osoby o słabszych nerwach" nie powinny oglądać thrillerów, a już na pewno nie takich, które dostają wysokie noty. Chociaż może rzeczywiście pozostaje pytanie, czy taki film nie będzie stanowić katalogu ciekawych pomysłów dla jakiegoś świra, który nie zrozumie, że nawet thrillery są produktem przemysłu rozrywkowego.
ja nie mam słabych nerwów. ale piła...hmmm...poza zakończeniem film był dziwny. nie wiem, dla mnie nie był straszny, nie bałam się ani przez chwilę, niestety. może będzie mi się śnił po nocach, nie mam pojęcia, ale po obejrzeniu filmu uważam, że był słaby. mnie już naprawdę nie bawią coraz to wymyślniejsze sposoby uśmiercania, jedyne co mnie przeraziło to moment, w którym wyobraziłam sobie, że jestem Adamem, zamkniętym w tej piwnicy, a klucz popłynął rurami. i nic więcej.
oj Adamus jesteś naprawde baardzo wrażliwy skoro zwykła "Piła" tak na ciebie działa :)
Film oprócz pomysłu nic ze sobą nie wnosi. Wszystko jest przewidywalne, dużo momentów jest po prostu głupich bądź prymitywnych. 3\10