Pi

1998
7,4 111 tys. ocen
7,4 10 1 111404
7,0 34 krytyków
Pi
powrót do forum filmu Pi

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to że Pi jest troszeczke przekłamane... hmmm może nie tyle przeklamane co nie trzymające się kupy. Dużo dziur w tej spiralnej teorii. No, ale pomijając to pomysł sam w sobie jest bardzo dobry.
"Dobrze" dlatego, że miał swój specyficzny surowy klimat. Bardzo dobrą muzyke.
PS. Widziałam tutaj komentarze dotyczące tego, że ktoś filmu nie zrozumiał. Dlaczego sobie zrobił dziure w głowie? Wdg. mnie żeby skończyły się jego wyniszczające bóle głowy .. przeplatające się z wizjami. .. ( gdyby patrzeć na to realistycznym okiem wizje i bóle głowy można tłumaczyć jako jakiś zespół paranoidalny, schizofrenie )
O co chodziło z tym mózgiem ? To były poprostu te jego urojenia towarzyszące bólom głowy.

A właśnie jeszcze jedno. Wątek z religią wydał mi się bardziej śmieszny jak przejmujący ...
Także za sam klimat muzyke, zdjecia i aktorów, noi oczywiście pomysł sam w sobie należy się 6/10

użytkownik usunięty
kyanka

A ja cenię wątek religijny. Bóle i wizje były efektem nawiązywania kontaktu z Bogiem (którego natura nie jest znana, czyt. "nie wiadomo co to jest"). A dziura w głowie? ... Odwrócił się i uciekł. Prawie upadły anioł.