Pi

1998
7,4 111 tys. ocen
7,4 10 1 111404
7,0 34 krytyków
Pi
powrót do forum filmu Pi

potrafią doprowadzic do szaleństwa. Nie jeden już przez nie zwariował. Tak na dobrą sprawę żaden wielki matematyk nie miał do końca poukładane w głowie.... :) Ja nie lubię matematyki....

A o filmie musze napisac, że spodziewałem się czegoś lepszego. Nie mówie, że jest źle, ale mogło by to byc psychologiczne kino. Gdybyśmy mogli utożsamic się z bohaterem....

Choroba, z którą koleś uporał się wzorowo :) przeszkadzała, a do tego głodni poznania "magicznej liczby" różni ludzie.
I jak to już nie raz bywało, otrzymał co chciał, ale to zniszczył, bo sobie nie poradził z ciężarem wiedzy... ehhh, ja bym zażądał pare milionów i narciarz, weźcie se tą liczbe. Albo zaczął bym grac na giełdzie, i też kokosy zbijając....
ale cóż....

pzdr.

WojtaSz

ale uważam przy tym, że takie coś zrobic, wymyślic i wyreżyserowac to ... Daren sobie poradził. Bo tak ten film właśnie miał wyglądac! Dlatego ma on tylu swoich fanów. Jest to dzieło kompletne. Robiąc ten film zapewne juz myślał o "Requiem..." :) Widac tu przecież podobne cechy jego filmów (nie zapominając o "Źródle").