Piekielna zemsta

Drive Angry
2011
5,7 42 tys. ocen
5,7 10 1 42055
6,3 11 krytyków
Piekielna zemsta
powrót do forum filmu Piekielna zemsta

To jest film w stylu Cage'a. Unikam takiego szufladkowania, ale jeśli facet robi pod rząd kilka, kilkanaście identycznych w wielu kadrach filmów, to trzeba zacząć nazywać rzeczy po imieniu.

Filmy z Cage'm nie są złe, one są po prostu trochę nudnawe, przydługawe, zazwyczaj opierają się na zasadzie rąbanki połączonej z "groźną" miną samego Cage (Cage ma jeszcze dwie miny do wyboru: uśmiech błazna i cierpienie starego Wertera).

Nie inaczej jest w przypadku tego filmu. Dobry trailer, reszta.... taka sobie. Można tę resztę obejrzeć w połączeniu z popcornem i totalnym odmóżdżaczem.

(Spojlery)

Jak to zwykle w filmach z Nicolasem myślę sobie, w niektórych scenach, ale żal znów wszyscy do niego strzelają, ale nikt nie trafia. Albo to: idziesz zabić niebezpiecznego dla twojej sekty-rodziny człowieka, o którym wiesz, że ma kilka sztuk broni i bierzesz ze sobą... uwaga, uwaga - scyzoryk, łopatę i graczkę (tą to chyba miała blond piękność). W każdym razie happy end jak się patrzy, wszystko jest cacy, ale kasę na bilet lepiej wydać na inny film, lub zakupić dobry film na DVD.

6/10, ale i tak za dużo.

użytkownik usunięty

to daj mniej jak za dużo ;]

użytkownik usunięty

wolę dać więcej niż mniej :P

użytkownik usunięty

nie oglądałem jeszcze tego filmu....no ale cóż, Cage jest kozakiem w każdym filmie^^ łopatka mu wystarczy, scyzoryk będzie zbędny;D

ocenił(a) film na 7

Film jest genialny na wieczorne odmóżdżenie. Ja się w ogóle nie nudziłem. Możliwe, że dzięki temu, iż nie oczekiwałem niczego więcej od rąbanki w hollywodzkim stylu.