PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=782196}

Pierwszy człowiek

First Man
2018
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 72079
7,2 89 krytyków
Pierwszy człowiek
powrót do forum filmu Pierwszy człowiek

Czyli jak to USA "poleciały" na księżyc w studiach hollywood

ocenił(a) film na 8
donpablo

Polecam powrót do rzeczywistości z otchłani obalonych teorii spiskowych i głębokiego braku wiedzy na temat programu Apollo.

ocenił(a) film na 1
Grizzly6

hahah a ten dalej wierzy xD

Ktoś kiedyś powiedział, że kłamstwo powtarzane 1000razy staję się prawdą.

ocenił(a) film na 8
Skillet

Tak, powiedział to minister Goebbels i się mylił.

ocenił(a) film na 8
Skillet

Program Apollo w liczbach, 180 miliardów kosztów NASA, praca przy programie dla 400 tys osób, współpraca 20 tys firm, uniwersytetów i agencji rządowych. Największa operacja w trakcie pokoju w historii Stanów Zjednoczonych. Ogrom inżynierów, naukowców ze wszystkich dziedzin. Zagadnienia techniczne, wzory, materiały z programu Apollo są szczegółowo analizowane i wykładane na każdej Politechnice na kierunkach związanych z technologiami kosmicznymi. Ogrom materiałów archiwalnych. Już sama logika gospodarczo - społeczna przeczy tej teorii spiskowej. Widocznie teraz w erze nadmiaru informacji i w obliczu braku wiedzy (której zasoby są coraz bardziej złożone i coraz bardziej skomplikowane), pojawia się tendencja do upraszczania światopoglądu, przyjmując to co najprostsze, nie oddając się przy tym dla własnego spokoju żadnej refleksji. W obliczu tych faktów wyeksploatowany cytat, który przywołałeś w większym stopniu odnosi się do twojej osoby. Byle jakie kłamstwo powtarzane w internecie przez tysiące bezrefleksyjnych osób, nieznających faktów i mających do nich ignorancki stosunek nie jest prawdą, chociażby było powtórzenie i 1000 razy.

ocenił(a) film na 1
Grizzly6

psycholog sie znalazł, nie analizuj mnie bo Ci to nie wyjdzie. Tak o, sobie to napisałem żeby zaczęła się dyskusja.

ocenił(a) film na 8
Skillet

Doczekam się merytorycznej odpowiedzi zawierającej fakty, czy jakąkolwiek logiczną analizę procesów zachodzących w rzeczywistości w kontekście programu Apollo i jego sugerowanej niesłusznie fałszywości ? Czy będę musiał czytać kolejną rozpaczliwą próbę ukrycia własnych braków w wiedzy i niezdolności do logicznego myślenia ?

ocenił(a) film na 8
Grizzly6

Ty sam jako osoba mnie nie obchodzisz, nie pochlebiaj sobie, jesteś częścią większej grupy, która pojawiła się w społeczeństwie, która postępuje w sposób wcześniej przeze mnie przywołany. Jedyne co mnie interesuje w kontekście jakiejś tam formy rozmowy z tobą to twoje argumenty, w których istnienie wątpię. Pisząc bzdury w internecie powinieneś oczekiwać odpowiedzi.

ocenił(a) film na 1
Grizzly6

Rozjebałbym Cie w 30 sekund.

ocenił(a) film na 1
Grizzly6

Słowo daję, za próbe poniżania innych ludzi i tak śmiałe wykazywanie swojej urojonej wyższości, w rzeczywistości już byś miał obitą morde.

ocenił(a) film na 8
Skillet

Nie sugeruję żadnej mojej wyższości i nikogo nie poniżam. Ratuję jedynie innych odbiorców przed głupotą i bzdurnymi stwierdzeniami. A co do śmiałości, to wiedza chyba jest tym co powinno ją pobudzać i jest jej źródłem. Obrażasz swoimi bezmyślnymi stwierdzeniami rodziny astronautów, tysięcy inżynierów, którzy poświęcili dla idei Apollo podstawowe wartości społeczne, twierdzisz, że każda osoba, która się z tobą nie zgadza, a jesteś w mniejszości jest mniej inteligentna i podległa propagandzie i zarzucasz mi próbę poniżenia innych ludzi i wykazywanie swojej wyższości XD
Agresja w tym przypadku jest jedynie środkiem okazania braku pewności z powodu braku wiedzy.

Otarłeś się o artykuł 190 kodeksu karnego, dotyczący gróźb karalnych, a po "obiciu mi mordy" naruszyłbyś artykuł 217 kk.

Łamiesz prawo, rozsiewasz swój brak pewności w internecie i rozpowszechniasz fake newsy.

Jesteś przekomiczny.

ocenił(a) film na 8
Grizzly6

*Wyrażasz chęć łamania prawa

Nie wiem w jakiej rzeczywistości żyjesz, ale w mojej nikt nie bije ludzi za wiedzę i próbę uargumentowania swojego stanowiska.

Zamiast atakować mnie personalnie, mógłbyś wreszcie wstawić tutaj dowody na poparcie swojej tezy.

Inna twoja odpowiedź niż rzekome argumenty/dowody mnie nie interesuje, w przypadku ich braku nie będę już marnować czasu na odpisywanie Tobie.