Czyli jak to USA "poleciały" na księżyc w studiach hollywood
Polecam powrót do rzeczywistości z otchłani obalonych teorii spiskowych i głębokiego braku wiedzy na temat programu Apollo.
hahah a ten dalej wierzy xD
Ktoś kiedyś powiedział, że kłamstwo powtarzane 1000razy staję się prawdą.
Program Apollo w liczbach, 180 miliardów kosztów NASA, praca przy programie dla 400 tys osób, współpraca 20 tys firm, uniwersytetów i agencji rządowych. Największa operacja w trakcie pokoju w historii Stanów Zjednoczonych. Ogrom inżynierów, naukowców ze wszystkich dziedzin. Zagadnienia techniczne, wzory, materiały z programu Apollo są szczegółowo analizowane i wykładane na każdej Politechnice na kierunkach związanych z technologiami kosmicznymi. Ogrom materiałów archiwalnych. Już sama logika gospodarczo - społeczna przeczy tej teorii spiskowej. Widocznie teraz w erze nadmiaru informacji i w obliczu braku wiedzy (której zasoby są coraz bardziej złożone i coraz bardziej skomplikowane), pojawia się tendencja do upraszczania światopoglądu, przyjmując to co najprostsze, nie oddając się przy tym dla własnego spokoju żadnej refleksji. W obliczu tych faktów wyeksploatowany cytat, który przywołałeś w większym stopniu odnosi się do twojej osoby. Byle jakie kłamstwo powtarzane w internecie przez tysiące bezrefleksyjnych osób, nieznających faktów i mających do nich ignorancki stosunek nie jest prawdą, chociażby było powtórzenie i 1000 razy.
psycholog sie znalazł, nie analizuj mnie bo Ci to nie wyjdzie. Tak o, sobie to napisałem żeby zaczęła się dyskusja.
Doczekam się merytorycznej odpowiedzi zawierającej fakty, czy jakąkolwiek logiczną analizę procesów zachodzących w rzeczywistości w kontekście programu Apollo i jego sugerowanej niesłusznie fałszywości ? Czy będę musiał czytać kolejną rozpaczliwą próbę ukrycia własnych braków w wiedzy i niezdolności do logicznego myślenia ?
Ty sam jako osoba mnie nie obchodzisz, nie pochlebiaj sobie, jesteś częścią większej grupy, która pojawiła się w społeczeństwie, która postępuje w sposób wcześniej przeze mnie przywołany. Jedyne co mnie interesuje w kontekście jakiejś tam formy rozmowy z tobą to twoje argumenty, w których istnienie wątpię. Pisząc bzdury w internecie powinieneś oczekiwać odpowiedzi.
Słowo daję, za próbe poniżania innych ludzi i tak śmiałe wykazywanie swojej urojonej wyższości, w rzeczywistości już byś miał obitą morde.
Nie sugeruję żadnej mojej wyższości i nikogo nie poniżam. Ratuję jedynie innych odbiorców przed głupotą i bzdurnymi stwierdzeniami. A co do śmiałości, to wiedza chyba jest tym co powinno ją pobudzać i jest jej źródłem. Obrażasz swoimi bezmyślnymi stwierdzeniami rodziny astronautów, tysięcy inżynierów, którzy poświęcili dla idei Apollo podstawowe wartości społeczne, twierdzisz, że każda osoba, która się z tobą nie zgadza, a jesteś w mniejszości jest mniej inteligentna i podległa propagandzie i zarzucasz mi próbę poniżenia innych ludzi i wykazywanie swojej wyższości XD
Agresja w tym przypadku jest jedynie środkiem okazania braku pewności z powodu braku wiedzy.
Otarłeś się o artykuł 190 kodeksu karnego, dotyczący gróźb karalnych, a po "obiciu mi mordy" naruszyłbyś artykuł 217 kk.
Łamiesz prawo, rozsiewasz swój brak pewności w internecie i rozpowszechniasz fake newsy.
Jesteś przekomiczny.
*Wyrażasz chęć łamania prawa
Nie wiem w jakiej rzeczywistości żyjesz, ale w mojej nikt nie bije ludzi za wiedzę i próbę uargumentowania swojego stanowiska.
Zamiast atakować mnie personalnie, mógłbyś wreszcie wstawić tutaj dowody na poparcie swojej tezy.
Inna twoja odpowiedź niż rzekome argumenty/dowody mnie nie interesuje, w przypadku ich braku nie będę już marnować czasu na odpisywanie Tobie.