PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=782196}

Pierwszy człowiek

First Man
2018
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 71904
7,2 87 krytyków
Pierwszy człowiek
powrót do forum filmu Pierwszy człowiek

Ryan ma niesamowite zdolności usypiania mnie. Przespałem dzięki niemu Łowcę Androidów jak i First Man. Mam wrażenie, że dzięki niemu te filmy nie miały żadnego wyrazu A on w żadnym z tych filmów nie dał nic od siebie żeby zainteresować widza. Armstrong facet, który wypowiedział tak ważne słowa na powierzchni Księżyca nijak się ma do bezprawnego i usypiajacego Goslinga, który to grał. Ryana polecam do łóżka, dobry sen gwarantowany.

ocenił(a) film na 8
Betonito_filmaniak

Skąd ta teza, że nijak sie ma? Obejrzyj choć jeden prawdziwy wywiad z Armstrongiem. Gosling to przy nim ekspresjonista.

ocenił(a) film na 9
Betonito_filmaniak

Armstrong był introwertykiem, trzymał w sobie uczucia do bólu, popadł przez to w pracoholizm, aby od tego bólu uciec. Ten film jest pełen niewypowiedzianego napięcia, niepewności, strachu i niezłomnej determinacji. Gosling był wszystkim czego ten film potrzebował, żeby to zauważyć. Co do pierwszego kroku na Księżycu, to cóż... Armstrong robił swoją robotę, w ostatniej chwili się połapał, że to historyczny moment.

ocenił(a) film na 5
Sajgoniarz

Zawsze sobie wyobrażam, że Neil schodząc po drabince, przed postawieniem pierwszej stopy na powierzchni Księżyca nagle potyka się i krzyczy głośno "F***! te cholerne gumowe buty... "