Pies-wampir

Vampire Dog
2012
5,0 1,1 tys. ocen
5,0 10 1 1096
Pies-wampir
powrót do forum filmu Pies-wampir

Właśnie obejrzałam ten "kiczowaty" film i przyjemnie spędziłam czas. Wiadomo że to żadna rewelacja, po po prostu przyjemny, familijny filmik z mądrym przesłaniem dla młodych na sobotnie popołudnie. Ja osobiście polecam. A tę ocenę musiały jakieś przeambicjonowane buraki zostawić, bez dystansu do siebie i innych.

uwieziona

Mi też się bardzo podobał, całkiem przyjemny ; ))

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 4
uwieziona

Lubię filmy familijne ze zwierzątkami,ale ten jest bardzo słaby,a dystansu do siebie i do innych mi nie brakuje..Ciężko nawet nazwać ten film przyjemnym,bo taki wcale nie jest.Przesłanie? Jakie ten film ma przesłanie? Film nudny i bez charakteru.Zabawnych scen jest tu jak na lekarstwo.Pies wampir ktory ani razu nie pokazuje swoich kłów? Kiepski film familijny, niskich lotów.Mnie osobiście rozczarował,bo pomysł był świetny,ale twórcy poszli na łatwiznę i schrzanili sprawę.

ocenił(a) film na 7
disco_man

Wierzę, nigdy nie piszę o 100% przecież, tylko o większości (w tym przypadku). W przyrodzie nie występuje coś takiego jak 100%, jeśli mówić o dużych liczbach i zawsze są jakieś wyjątki od reguły. Nie wiem, czy Ty nim jesteś, ale ten film naprawdę wydaje mi się zdecydowanie przesadzenie "zjechany". A czy każde przesłanie musi być wzniosłe i porywać tłumy? Przesłania równie dobrze mogą być trywialne, ale ważne w szczególności w kontekście współczesnych dewiacji wśród młodych ludzi. Nie ze wszystkiego też trzeba się śmiać do rozpuku, żeby coś było zabawne. Mam wrażenie że żyjesz w świecie skrajności, gdzie nie ma miejsca na szarości a tym bardziej kolory pośrednie, jakich jest pełno. A czy wszystkie wampiry muszą wyglądać tak samo??? Po za tym to nie horror, tylko lekki film familijny. Twórcy mają prawo do swojej wizji i nie chcieli pójść w plagiat, ani horror ani też w kółko powtarzane wizje (jak mniemam). Z całym szacunkiem, ale kompletnie nie rozumiem Twojego pkt widzenia.