Pingwiny z Madagaskaru

Penguins of Madagascar
2014
6,8 91 tys. ocen
6,8 10 1 90982
6,2 14 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum filmu Pingwiny z Madagaskaru

Czego dowiemy się z filmu

użytkownik usunięty

- Kim byli Manfedi i Jonson.
- W jaki sposób pingwiny trafiły do ZOO.
- Jak pingwiny poznały Dr Bulgota.
- Jak się poznały pingwiny.
- Poznamy przeszłosć Rico, Szeregowego, Kowalskiego i Skippera.
- Dlaczego Manfredi i Johnson zgineli.

Wszystkie podpunkty są autentyczne ;)
Dowód: http://pl.madagaskar.wikia.com/wiki/Pingwiny_z_Madagaskaru_(Film)

użytkownik usunięty
zajac1891

To był park wodny Sea Ville, a nie Hoboken ;)

ocenił(a) film na 10
zajac1891

To Oceanarium w Międzyzdrojach xd

chrobo123

Dochodzę do wniosku ,że oni to zombie. Umarli (w dodatku na wiele sposobów) i nadal żyją (co z tego ,że w nie do końca dobrym stanie - też się liczy).

użytkownik usunięty
tajemnica_mroku

Słucham, że co proszę? Nawet jeśli w bajce o Pingwinach Manfredi i Johnson przeżyli całą tą akcję (której tak naprawdę nie znamy, bo Skipper ciągle zmienia wersje wydarzeń w odcinkach) to w pełnometrażówce mogą ich uśmiercić - w co wątpię, bo to będzie film animowany, a nie dramat dla dorosłych - ale tak tylko sugeruję, że fabuła może być zupełnie odmienna, niż przeplatane wątki w przypadku tych dwóch niedoszłych ofiar.

A czy ja mówię, że fabuła będzie taka jak w odcinkach? Nie, nie powiedziałam tego.
W każdym razie twórcy prawie na bank coś zepsują (miejmy nadzieję, że nie będzie to powrót do starego wyglądu pingwinów). Szansa na to, że będzie inaczej jest bardzo nikła.

tajemnica_mroku

Zgadzam sie z Tobą...oby pingwiny i reszta były takie same jak w serialu(animacja i dubbing polski są tam najlepsze) ale znając szczęście akurat to zepsują:/

asiek1988

Niby czemu mieliby skopać dubbing, jak zwykle zajmie się tym START International. Animacja pewnie będzie jak w Madagaskarze.

No szykuje się super film.Już nie mogę sie doczekać :)

Manfredi i Johnson żyją (kto oglądał serial uważnie, ten wie).

Shiloh

zgadza się !! odcinek: Pingwin który mnie kochał :)

http:/ /upload. wikimedia.org/wikipedia/en/1/12/Penguins_of_madagascar_logo. jpg
Wystarczy usunąć spacje, a to oficjalne logo filmu :)

Kla_Ra_1234_567_8

wow świetnie niż do serialu z nickelodeon na górze(mowa o serialu)

To nawet nie jest Wikipedia, to fanowska wikia, jeszcze mniej wiarygodne źródło... Niestety, DreamWorks poinformowało, że film nie jest powiązany z serialem, złoczyńcą jest jakaś ośmiornica, a lemórów ani widu, ani słychu. Poza tym, film był przygotowaniach jeszcze przed serialem (robią go od 2005 roku), a więc zanim wymyślono serialowe realia.

Kubak125

Nie będzie lemurów? Dzięki Bogu. :>

ocenił(a) film na 4
Blaxi

Heheszki. :>

użytkownik usunięty
Kubak125

Obawiam się, że to, o czym mówisz o wiki, jest stereotypem.

ocenił(a) film na 10

w którymś odcinku serialu pojawiaja się Manfredi i Johnson i są w innym zoo (to był chyba ten odcinek co Bulgot stracił pamieć)

Agness_92

To był odcinek "Pingwin, który mnie kochał", czyli ostatni odcinek serialu i w nim Bulgot odzyskał pamięć i faktycznie są tam pokazani Manfredi i Johnson, znaczy że jednak nie zginęli

qoobab

U nas przedostatni,w USA ostatni:
http://pl.pzm.wikia.com/wiki/Sezon_3

Manfredi i Jonson zyja.

użytkownik usunięty

Madagaskar Wiki nie jest w ogóle encyklopedią. To dziura, której nikt nie chce załatać.

użytkownik usunięty

Od premiery sam to już wiem i jestem uświadomiony w tej kwestii.