PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740649
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

10/10!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10

O "Piratach z Karaibów" pisać mógłbym bez końca. W mojej opinii najlepszy film w historii kinematografii i na myśli mam całą serię. "Klątwa Czarnej Perły" otworzyła niezapomnianą historię pełną wszystkiego co najlepsze. Filmowe przygody Jacka Sparrowa i innych niezapomnianych postaci to dzieło ocierające się o perfekcję w każdym elemencie filmowego rzemiosła. Fabuła, klimat, postaci, muzyka, gra kamer (brawo dla Dariusza Wolskiego)... wszystko na najwyższym poziomie. Dlatego nie pozostaje mi nic innego jak wystawić maksymalną notę :-)

ocenił(a) film na 10
robertspol

Zgadzam się z tobą, też mógłbym o tym pisać i oglądać bez końca.
Filmy z serii "Pirates of the Carabian" są ultra-dziełami jak to nazwę.
Z wielką cierpliwością czekam na czwartą część

ocenił(a) film na 9
robertspol

10/10 to dla mnie za wysoka ocena mimo wszystko. Co jednak nie zmienia faktu, że uważam film za fantastyczny. Jednak tyczy się to tylko pierwszej części, każda kolejna staje się nieco gorsza, mocniej naciągana od poprzedniczki. Z tego powodu bardzo się cieszę, że zakonczyli serię na 3 częściach :) To co mi się najbardziej podoba to oryginalna fabuła i fenomenalna muzyka. Jednak prawdziwą perłą jest rola Jacka Sparrowa, którą Deep odegrał niemal perfekcyjnie:)

starfire_2

"Z tego powodu bardzo się cieszę, że zakonczyli serię na 3 częściach :)"
To w takim razie co właśnie powstaje? Jakbyś nie wiedział to trwają już zdjęcia do 4 części "Piratów..."

ocenił(a) film na 9
robertspol

Ta część jest najlepsza-KOCHAM!2 taka tam,3 nie zbyt,ale "Klątwa Czarnej Perły" to CUDO!!!!!!!!!!!!!!!!
Depp gra wspaniale,film jest dosyć oryginalny, Bloom też dobrze!KOOOOCHHHHAAAMMM:)
10/10.