to w końcu Jack i Will są bracmi czy nie??? Bo mi sie wydaje że raczej tak no bo poco Jack na końcu przecinał by sobie ręke??? W poprzednim temacie napisaliście ze kto wziął monety to musiał później odkupic to własną krwią, ale przecierz ci piraci co byli w tym czasie na statku to nie przepłacili tego krwią!!! Ja myśle że Jack i Will to bracia ;]]] Pliska odpiszcie mi ;]]
aha i jeszcze jedno ja byłam w kinie na tym filmie i oglądałam w telewizji ale na końcu nie widziałam żadnej małpki z monetą czemu?????
Postaram się rozwiać Twoje wątpliwości.
1) Jack & will na 100% nie są rodzeństwem!
2) Po co Jack przeciął rękę? Mianowicie jest tylko jeden sposób zdjęcia klątwy- czyli oddanie monety ze skarbu Azteków przypieczętowanej własną krwią.
3) Skąd, Jack miał monetę?- Kiedy Jack po raz drugi wtargnął do jaskini, gdzie tłumaczył, żę przed grotą czeka flota angielska, zgarną jedną z monet [aby mieć później równe szanse w walce z Barbossą].
4) Klątwa jest zdjęta tylko wtedy, kiedy wszystkie monety będą na swoim miejscu, dlatego już nie wystarczyła wyłącznie moneta Will’a… Jack także musiał oddać monetę [wtedy strzał w serce Barbossy mógł mieć sens..]
POzdrawiam
From Hell
www.depp4ever.za.pl
Ludzie jakwy film oglądaliście to will sobie ręke przeciął bo była krew jego ojca potrzebna przypatrzcie się to nie jack sobie przeciął i gdy will trzymał medalion w okrwawionej ręce wrzucił go i zdjął klątwe dlatego później jack mógł zabić barbossę
Pozdrawiam maniakow:P!!!!!!!!
sweetka piraci z czarnej perły tez oddali monety z krwią , zauważ że Barrbosa pyta przy skrzyni tych piartów "kto juz zapłacił swoją krwią ?" oni wtedy krzyczą "my,my,my!!!" a potem Barbossa:"A kto jeszcze nie zapłacił" wtdey piraci wskazują na Keire (Elizabeth) i Barbossa każe jej naciąć dłoń. Teraz juz rozumiesz, nom a pozatym to Reżyser ze scenarzystami oznajmili publicznie ,że Will i Jack nie są braćmi. :D:D
pozdrooo
szczerze mówiąc nie mam pojęcia czemu nie widziałaś żadnej małpki na końcu... na pewno obejrzałaś CAŁE napisy?
pozdrawiam i niecierpliwie czekam na drugą część...
Will i Jack napewno nie są braćmi! A małpki też żadnej nie widziałam Zresztą skoro ty nie widziałaś to ja też nie mogłam bo w końcu byłyśmy razem na tym w kinie=)
Pozdro=)
małpa jest na samym końcu po napisach wiem bo sam widziałem i mam na kompie i na dvd i jest
a co sie stało z ojcem Willa??? Podobno został wystrzelony z armaty do morza i zginął. Ale to jest niemożliwe bo on występuje w 2 części prawda??? Odp.
Aha no i jak Jack prtzeciął sobie tą ręke to był jeszcze objęty klątwą nie??? No to jakim cudem jemu krew leciała skoro był szkieletem????
„Prawdziwe oblicze” było widać dopiero przy świetle księżyca [jak raczył powiedzieć Barbossa] zatem normalnie [nie w strumieniach światła] krew „była na swoim miejscu”. Przecież w scenie na Czarnej Perle, gdy Elizabeth rani nożem Barobossa to i ten uronił „kroplę krwi”.
Działo armatnie zostało przywiązane „do buciorów Buciora [lub Rzemyka, jak kto woli] i ten poszedł na dno… jednak moim zdaniem, biorąc pod uwagę, że i Bill wziął jedną z monet to klątwa nie ominęła także niego, [dlatego będąc nieśmiertelnym nie mógł umrzeć]. Jest także druga wersja [mniej prawdopodobna, jednak nawiązująca do drugiej części filmu], iż zawarł on pakt z demoniczną załogą Latającego Holendra, przez co zwrócono mu życie…
nie wystrzelili go tylko go przywiązali i wrzucili z nią do morza a tak jak już mówiłem żadnym cudem bo to will se ręke przeciął jak ma kto film niech sobi popatrzy dokładnie
Pozdro
no nie wiem tak mi sier jakoś pomyślało ;]]] Ale dzisiaj przejrzałam film jeszcze raz i widziałam małpke ;]] ale martwego Barbossy nie widziałam ;/
Coś jeszcze mnie dręczy. Na niektórych zdięciach i na dłuższej wersji reklemy filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia Umarlaka
http://www.youtube.com/watch?v=mxnMiUrRNy8&search=Pirates%20of%20the%20Caribbean [www.youtube.com/watch?v...]
jest taki urywek gdzie Jack Sparrow i Elizabeth Swann są blisko siebie jakby chcieli sie pocałowac. Myślicie że sie pocałują w tej 2 części piratów???????? bo sama już nie wiem co mam myślec??????
Jeśli chodzi o Twoje wcześniejsze wątpliwości to myślę, że FrOM HeLL wszystko Ci wyjaśnił, a zrobił to tak dokładnie, że już nie musze nic dodawać:)
Natomiast co do "domniemanego pocałunku" Jacka i Elizabeth to jak widać - po avatarze - ten temat mnie bardzo zaintrygował:D Osobiście myśle, ze do niczego nie dojdzie bo np. ktoś z załogi im przeszkodzi albo coś w tym stylu:P - jak to zawsze bywa w filmach...
Już nie mogę się doczekać 21 lipca !!! Pozdrawiam.
Przepraszam Cię FrOM HeLL !!! oczywiście sprostowuję... miało byc "wyjaśniła" i "zrobiła"... jeszcze raz bardzo przepraszam, ale Twój nick nie jest jednoznaczny co do płci... Pozdrawiam :)
Dla "Piratomaniaków" mam mały prezencik :)
Ci którzy tego nie widzieli powinni nadrobić zaległości !!!
http://www.youtube.com/watch?v=4e9VwYJrM3s&search=vanagas [www.youtube.com/watch?v...]
Jest to wspaniały występ łyżwiarzy do muzyki z "Piratów". Wcześniej poświęciłam mu nawet temat na forum :)
Miłego oglądania !!! Pozdrawiam.
P.S. Poczekajcie troche, aż sie załaduje to wideo, żeby się nie zacinało:)
Mi też się zdaje że oni się niepocałują! To byłby porojony pomysł, przecież Elizabeth jest tam zaręczona z Willem! Też uważam że ktoś im przeszkodzi albo sami poprostu uznają że to głupi pomysł=) Pozdro!
No fajny ten filmik ;]] muza troche zmiksowana ale super im to wyszło pozdro ;*
a co do pocałunku Elizabeth z Jackiem to nigdy nie wiadomo co sie może stac ;]]]
Co do pocałunku Jacka i Elizabeth- ponoć Keira Kneightly zgodziła się zagrać w filmie pod warunkiem, że będzie w nim scena pocałunku z Johnnym Deppem, więc kto wie;D Moim zdaniem wprowadzenie 'trójkacika' byłoby całkiem ciekawym posunięciem, osobiście dla kapitana Jacka Sparrowa zerwałabym wszelkie zaręczyny:P Ale to ja, jak jest w filmie okarze się dopiero w lipcu niestety.
Pozdrawiam;)
Odpowiedź na pytanie "czy dojdzie do pocałunku" jest już znana;) No dobrze nie przeciągam, odpowiedź jest jedna, owszem pocałują się. Nie wierzycie?
Oto fragment wywiadu z Keirą:
[EN] In the July issue of InStyle, the actress, 21, does admit to an affinity for one American: Johnny Depp, her costar in 2003's Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl and its sequel, Dead Man's Chest, out July 7. Asked which of her leading men was the best kisser, she says, "Johnny Depp certainly wasn't bad."
[PL] Keira jest na okładce lipcowego numery magazynu In Style. W wywiadzie mówi m.in o tym, że wolni angielskich chłopaków. Zapytana, jaki był jej najlepszy pocałunek na ekranie odpowiedziała "Ten z Johnny'm Depp'em z pewnością nie był zły"
Więcej znajdziecie tutaj: http://people.aol.com/people/articles/0,19736,1205785,00.html [people.aol.com/people/a...]
Zdjęcie, o którym mowa: http://www.ohjohnny.net/potc2/HiResDMC001.jpg [www.ohjohnny.net/potc2/...]
Źródło: http://www.filmweb.pl/POTC2,poca%B3unek,%5BJack,%26,Elizabeth%5D,odpowied%BC,na, Wasze,pytanie%3B%29,temat,Topic,id=461218 [www.filmweb.pl/POTC2,po...]
Ja osobiście wierze w ten pocałunek Keiry z Johnnym ale wiele osób twierdzi inaczej. No a teraz są dowody które podałeś ;]]] Ale też nie można wierzyc we wszystko co piszą w gazetach nie??? ;]]]] Ale ja myśle że jednak sie pocałują . Pozdro ;*
Wiecej wiary;] Ponoć nawet plotki mają w sobie ziarenko prawdy;]
A jakoże jestem wielką antagonistką Blooma byłoby fajnie gdyby ktoś utarł mu nosa, nawet jeśli ma no być tylko filmowa zdrada:)
Małpka była pokazana calkowicie na końcu. Po napisach końcowych. Mi udalo sie obejrzeć, ponieważ nie chciało mi się wyłączyć kompa po filmie. Pozdro:):):):)
Ja pooglądałam ten film jeszcze raz ( aż do zakończenia napisów ) i widziałam wkońcu tą małpke =] A tak wogóle to już nie moge sie doczekac 2 części piratów a szczególnie tej sceny gdy Jack pocałuje Elizabeth =]]] Pozdro =*
Do Logan
A to są linki z tymi zwiastunami
PIERWSZY LINK ten troche krótszy:
http://www.youtube.com/watch?v=QuH1tbEq0r8&search=Pirates%20of%20the%20Caribbean [www.youtube.com/watch?v...]
A TO DRUGI LINK TEN DŁUŻSZY :
http://www.youtube.com/watch?v=mxnMiUrRNy8&search=Pirates%20of%20the%20Caribbean [www.youtube.com/watch?v...]
Aha no i te dwa linki sa inne ;]]] pozdro ;*